Invester i skogbevaring

Pris: 500 kr

Tradisjonelle vedovner bruker store mengder med ved, som leder til lokal avskoging og produserer farlig røyk innendørs som fører til alvorlige luftveisinfeksjoner. I dette prosjektet får kvinner og ungdom opplæring i å bygge og selge rentbrennende ovner i Nepal.

Trestamme i Etiopisk regnskog

Info om gaven

På landsbygda i Nepal lages mat ofte på tradisjonelle vedovner som bruker haugevis med ved og skaper farlig røyk innendørs. Veden som sankes til matlaging er også en stor årsak til lokal avskoging i området. Men små tiltak kan utgjøre en stor forskjell for lokalbefolkningen.

Gjennom dette fondsbeviset investerer du i at kvinner får opplæring i å bygge og selge rentbrennende ovner. Siden disse bruker mye mindre ved enn de tradisjonelle ovnene er din investering med på å bevare den lokale skogen og familiens helse. Kvinnene får økt inntekt og en sterkere stemme både i hjemmet og på markedet.

Et fysisk fondsbevis viser at mottakeren har investert en sum i et av våre fond. Fondsbeviset får du på e-post og kan skrives ut hjemme. Du og mottakeren kan til enhver tid følge med på utviklingen av prosjektene over tid.

* Dersom prosjektet du investerer i ferdigstilles, vil nye prosjekter med liknende formål settes i gang i Nepal. Du kan til enhver tid følge investeringen din gjennom kvartalsrapporter på utviklingsinvestor.no.

Skriv en hilsen på fondsbeviset

Pris: 500 kr
Din gave vil bli sendt til din e-postadresse, slik at du enkelt kan videresende eller skrive den ut for mottakeren.
0 / 800