Invester i bevaring av skog

Pris: 250 kr

Visste du at det er mulig å gjøre kumøkk om til energi som kan brukes til matlaging? Det krever ikke avansert teknologi, men skaper en verden av forskjell i landsbyer i Nepal der all mat lages på ved.

Trestamme i Etiopisk regnskog

Info om gaven

På landsbygda i Nepal lages mat ofte på tradisjonelle vedovner som bruker haugevis med ved og skaper farlig røyk innendørs. Veden som sankes til matlaging er også en stor årsak til lokal avskoging. Men små tiltak kan utgjøre en stor forskjell for lokalbefolkningen.

Gjennom dette fondsbeviset investerer du i et biogassanlegg som enkelt omgjør kumøkk til gass. Gassen kan brukes til matlaging og erstatte veden man ellers ville brukt i hjemmet.

Biogassteknologi er en av de mest miljøvennlige og bærekraftige teknologiene knyttet til landbruk. Ikke bare har det positive effekter for miljøet når skogen får bestå og CO2-utslippene synker, men det har også store fordeler for helsa. Når vedfyringen reduseres, reduseres også mengden skadelig røyk i hjemmet noe som gir et bedre inneklima. På den måten sparer din investering både skogen og lungene – smart ikkesant?

Et fysisk fondsbevis viser at mottakeren har investert en sum i et av våre fond. Fondsbeviset får du på e-post og kan skrives ut hjemme. Du og mottakeren kan til enhver tid følge med på utviklingen av prosjektene gjennom kvartalsrapporter på utviklingsinvestor.no.

* Dersom prosjektet du investerer i ferdigstilles, vil nye prosjekter med liknende formål settes i gang i Nepal.

Skriv en hilsen på fondsbeviset

Pris: 250 kr
Din gave vil bli sendt til din e-postadresse, slik at du enkelt kan videresende eller skrive den ut for mottakeren.
0 / 800