Invester i opplæring i bærekraftig matproduksjon

Pris: 1 000 kr
Bonde viser fram tomater
Addis Aemero

Matmangel er en utbredt utfordring på landsbygda i Etiopia, og underernæring er spesielt utbredt blant kvinner og barn. Dette prosjektet fokuserer på å etablere perma-kjøkkenhager som en bærekraftig løsning for å forbedre ernæringen og matsikkerheten i lokalsamfunnene.

tomatoes field ethiopia

Info om gaven

Kjøkkenhager er en viktig nøkkel til å bedre matsikkerhet og ernæring blant kvinner og barn på landsbygda i Etiopia. Ved å koble på permakultur-prinsipper er målet er å skape et bærekraftig økosystem som fungerer i harmoni med naturen og gir familiene muligheten til å produsere et overskudd av mat som de kan selge på markedet og øke inntektene sine. På den måten kan de kanskje få råd til viktige ting som skolepenger til barna.

Gjennom dette prosjektet får 200 kvinner opplæring i etablering og drift av perma-kjøkkenhager. Inspirasjonsbønder fra hver landsby vil bli valgt og få omfattende opplæring for å støtte andre kvinner i etableringen og vedlikeholdet av deres kjøkkenhager.

Når kjøkkenhagene er på plass, og kvinnene har høstet sin første avling, vil det arrangeres matlagingskurs. Her vil kvinnene dele sin kunnskap om bruk av ulike grønnsaker og vekster i matlagingen for å forbedre familiens ernæring. I tillegg vil kvinnene få opplæring i hvordan de kan markedsføre og selge overskuddet på markedet for å styrke familiens inntekt.

Et fysisk fondsbevis viser at mottakeren har investert en sum i et av våre fond. Fondsbeviset får du på e-post og kan skrives ut hjemme. Du og mottakeren kan til enhver tid følge med på utviklingen av prosjektene over tid.

* Dersom prosjektet du investerer i ferdigstilles, vil nye prosjekter med liknende formål settes i gang i Etiopia. Du kan til enhver tid følge investeringen din gjennom kvartalsrapporter på utviklingsinvestor.no.

Skriv en hilsen på fondsbeviset

Pris: 1 000 kr
Din gave vil bli sendt til din e-postadresse, slik at du enkelt kan videresende eller skrive den ut for mottakeren.
0 / 800