Nyheter

Her kan du lese artikler og finne innhold om bærekraftig utvikling. Bli kjent med arbeidet Utviklingsfondet gjør i ulike land og lær mer om hvordan vi kan oppnå bærekraftsmålene gjennom økt satsing på våre fagområder.

For å nå miljømålene må regjeringen si opp avtaler med ISDS

Det er viktig med en rask og effektiv omstilling fra fossil energi for å sikre at global oppvarming holder seg under 1,5 grader. Da må Norge og andre land ha muligheten til å innføre miljøpolitikk uten frykt for milliardsøksmål fra internasjonale investorer. Utviklingsfondet og 9 andre organisasjoner har derfor sendt dette brevet til regjeringen.

- Jeg har viet livet mitt til å støtte mitt lokalsamfunn.

- Vi må være kloke og tilpasse oss. Vi må se an såtida med hensyn til været, og finne frem til kaffesorter som tåler det nye klimaet.

- Når det ikke regner her, blir det ingen avling.

- Dette kommer vi å trenge hjelp til.

Miguel er 42 år og bor i landsbyen Pupalá i kommunen San Rafael La Independencia. Sammen med kona María Andrés Francisco har de tre barn på henholdsvis 9, 6 og 5 år. Han har merket økte temperaturer og mangel på regn de siste 15 årene.

- Vi måtte bruke opp alt da hele familien ble syke av Covid-19.

-Den dagen regna det kraftig og vannet strømmet overalt. Det var marked i landsbyen og alle selgerne mistet både bodene og varene sine.

María José Pedro er mayakvinne, 51 år og bor i kommunen San Miguel Acatán i regionen Huehuetenango. Hun eier en dagligvarebutikk, og selger egendyrkede grønnsaker der og på markedet. Hun har ni barn sammen med ektefellen Francisco.

- Med et kraftig regnvær vaskes jorda bort.

- Det er bra å dyrke andre vekster, slik som frukttrær. Dersom det går dårlig med kaffen har vi noe annet vi kan få inntekter fra.

Utviklingsfondet har nye nettsider!

5 gode grunner til å investere i kaffebonden

Vi mange som er glade i kaffe, men visste du at kaffeplanten rammes hardt av klimaendringene? Her kan du lese 5 gode grunner til å investere i kaffebonden som kan redde din framtidige kaffekopp.

Landskap Malawi

Småbønder og GMO

Inntørket plante i tørkerammet landskap i Somalia

Klimatilpasning er avgjørende for matsikkerheten

FNs ferskeste klimarapport maler et dystert bilde for matsikkerheten i mange utviklingsland. Nå er det helt nødvendig å styrke innsatsen på utslippskutt og klimatilpasning samtidig.

Utviklingsministeren sammen med bønder i Malawi

Utviklingsministeren møter bønder i Malawi

Ceres2030: Bærekraftige løsninger for å utrydde sult