Nyheter

Her kan du lese artikler og finne innhold om bærekraftig utvikling. Bli kjent med arbeidet Utviklingsfondet gjør i ulike land og lær mer om hvordan vi kan oppnå bærekraftsmålene gjennom økt satsing på våre fagområder.

Ekte historierCarmen dro med mannen i frøbanken

Ekte historierDet viktige vannet når tørken tar liv

Nærbilde av en somalisk kvinne

Ekte historierSlik overlever Hawa ekstrem tørke i Somalia

Kvinne i grønnsakshagen sin

Ekte historierSlik overlevde alenemoren den tøffe hverdagen i Nepal

Sitarami Chaudhary, fra Bijauri i Nepal, ble etterlatt alene med to små barn, da mannen hennes døde av kreft. Barna mistet ikke bare en far, men familien mistet også en viktig forsørger. Å skaffe nok mat ble en tung oppgave for Sitarami og det var heller ingen lån å få.

Søsken plukker blomster

Ekte historierDen farlige flukten fra landsbygda

Ekte historierNå sulter 8 millioner mennesker — kan slike sultkatastrofer forebygges?

Nær 8 millioner mennesker sulter i de fire landene El Salvador, Honduras, Guatemala og Nicaragua. Korona og ekstremvær er de viktigste årsakene til at verden nå rammes av sultkatastrofe. Aller hardest rammes de som allerede lever i en sårbar situasjon. Er det mulig å forebygge slike sultkatastrofer?

Ekte historierSmåbøndene som kjemper for kaffens framtid

Barn på vei til skolen

Ekte historierSlik får vi jentene tilbake til skolebenken!

Jenter med skolebøker

Ekte historierJentene som ikke får gå på skolen

Kvinner fra Guatemala

Ekte historierBøndenes kamp mot de brutale konsekvensene

Utviklingsfondets, Alice Ennals, forteller hvordan det egentlig står til med bøndene i Guatemala - midt i krisen som handler om deres livsgrunnlag.

Ekte historierMed frø som valuta

Ekte historierMange bekker små

Femten år gamle Raruba har gått glipp av mye skolegang, fordi hun har måttet skaffe vann til familien. Endringer i klima har gjort det vanskeligere å få tilgang til nok og rent vann. Med støtte fra Utviklingsfondet har Rarubas landsby bygget en sisterne. Denne gjør det mulig å lagre vann når regnet først kommer.