Kampen for maten

addis ameromulunush beleteethiopiachildwomanfamilyfarmer

Å dyrke mat i Etiopa er en kamp. Takket være kunnskap om klimatilpasning, lykkes flere med å dyrke mat.

Mulunush er 25 år og har en datter med sin ektemann. De bor i en liten landsby som heter Kimbibit i Etiopia. Her har hun fått kunnskap om klimatilpasning, noe som har endret kurs på kort tid.

Endringer i klima gjorde store skader på avlingene

Mulunush forteller at matproduksjonen var sterkt preget av klimaendringene. Regntiden har vært veldig ustabil og begrenset matproduksjonen. Familiens levebrød ble påvirket særlig fordi avlinger som for eksempel havre ble vanskelig å dyrke. Det reduserte ikke bare egen matproduksjon, men også dyrefôret. I tillegg var det også økning i frostskader på avlingene. I 2020 ble hun med i Utviklingsfondets program og livet endret seg. Før jeg begynte i Utviklingsfondets programmer, levde jeg et veldig dårlig liv. Avlingen og produktiviteten var svært lav. I dag dyrker vi alt selv i vår egen hage og har forbedret kostholdet og antall måltider per dag. Nå spiser vi tre ganger om dagen, forteller Mulunush.

Mulunush med barnet sitt i Etiopia

Deltakelsen i programmet betyr mye for meg og min familie. Vi har fått bedre avlinger og helsetilstanden til barnet mitt og mannen min har blitt bedre.

Mulunush Belete

Et mangfold av mat og bedre helse

Mulunush har stor suksess med gården sin. Hun er engasjert i både dyreoppdrett og matproduksjon. Hun har høns, storfe og små drøvtyggere, men driver hovedsakelig med saueoppdrett. I hagen dyrker hun bønner, bygg, hvete og potet. Mulunush er veldig takknemlig for det hun har lært. Hun forteller at de største utfordringene hun har overvunnet, er å forbedre matproduksjonen, spesielt hvete. Hun er ekstra glad for at hun har fått til å dyrke potet i hagen sin gjennom frøstøtte. Forbedret matproduksjon betyr også bedre helse for dyrene hennes. Hun har fått gode inntekter fra sauehold og høns, som har gjort at hun har skaffet seg to nye kalver.

Vil du bidra til at flere bønder lykkes med avlingene sine?

Som utviklingsinvestor kan du investere i prosjekter hvor bønder får kunnskap om klimatilpasning og bærekraftig matproduksjon. Det skal lite til for å hjelpe mye! Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å investere hver måned og du får løpende rapporter om hvordan prosjektene går fra start til slutt. Bidra til en bærekraftig framtid for verdens bønder og matproduksjon.

Det skal ikke mye til for å skape store endringer i Etiopia!

Likestilling_klimatilpasning_kvinner_Etiopia

I Etiopia opplever mange kvinner manglende rettigheter og undertrykkelse i hjemmet. I dette fondet investerer du i yrkesopplæring, ungdomsklubber som holder jentene på skolen og i vanningssystemer. Kvinnene får flere bein å stå på og gir dem en sterkere stemme både på markedet og i hjemmet.

Bli utviklingsinvestor

Total investering
3 000 kr

Du betaler ditt månedsbeløp til du sier opp avtalen.

Henter prosjekter.