Den tøffe hverdagen på landsbygda i Nepal 

Sitarami dyrket grønnsaker hjemme for å mette barnas mager, men på grunn av de pågående klimautfordringene i Nepal, klarte hun ikke å dyrke nok mat. Variasjonen i det hun dyrket var også begrenset. Å skaffe inntekt til grunnleggende livsgrunnlag i Nepal, er ikke en enkel oppgave. Landet er sterkt preget av at befolkningen tvinges til utlandet for å skaffe seg arbeid. Hvert år forlater nesten 200.000 nepalske ungdommer Nepal på jakt etter levebrød. Mange jobber under slavelignende forhold og risikerer liv og helse for luselønn. Det er mange familier som kjemper en tung kamp for å skaffe nok mat og nok inntekter, men Sitarami var en av de heldige som fikk hjelp.  

Klimatilpasning ble redningen 

For tre år siden ble Sitarami med i et av Utviklingsfondets prosjekter. Før pleide hun å dyrke grønnsaker på en tradisjonell måte. Etter at hun fikk opplæring i klimatilpasset landbruk, har hun både dyrket mer variert og økt matproduksjonen. I tillegg til å sikre sin egen familie nok mat, selger hun agurker, bønner, chili og tomater på det lokale markedet. Sitarami forteller: 

«I dag er jeg kjent som den mest vellykkede grønnsaksbonden i prosjektgruppa. Jeg har solgt jord,  agurk og bønner. Nå har jeg akkurat startet med chili og tomater» .

For Sitarami har deltagelsen i prosjektet satt livet på rett kurs igjen, etter at mannen døde og familiens liv ble snudd på hodet. De siste tre årene har hun til og med klart å investere i et nytt hus til seg selv og barna. I tillegg til at hun sparer hver måned, har hun mulighet til å betale ned på lånet med pengene hun tjener på å selge grønnsaker. Fritiden bruker hun til å engasjere seg i samfunnet og motivere andre til å investere i landbruk.  

— Endringene har vært enorme og bøndene er takknemlige for støtten de får. Uten denne støtten hadde det ikke vært mulig, forteller hun. 

Nå kan du investere i klimatilpasning i Nepal! 

Gjennom vårt Nepal-fond, kan du investere i klimatilpasning for bøndene på landsbygda i Nepal. Som utviklingsinvestor bidrar du til at flere som Sitarami, kan få kunnskap og verktøy som trengs for å skape et godt livsgrunnlag for familien. Ikke bare styrkes matsikkerheten og inntektene, men familien blir ikke lenger tvunget ut på flukt til ukjente land — hvor de risikerer liv og helse.