Nyheter

Antallet som sulter øker, men kan sult utryddes?

Koronapandemien sammen med blant annet klimaendringer, har ført til at antallet som sulter har økt drastisk. 800 millioner menneskeliv står nå i fare på grunn av manglende tilgang til mat. Ny forskning viser hvordan sult kan utryddes innen 2030. 

5 grunner til å bli utviklingsinvestor i Malawi

Som utviklingsinvestor investerer du i prosjekter i klimautsatte land. Din investering gir familier i en sårbar situasjon muligheten til å skaffe seg kunnskap om klimatilpasning, slik at de kan sikre nok mat til familien og styrke lokalsamfunnet. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør bli utviklingsinvestor.

Når klimaendringer hindrer tilgang på mat

I landsbyen Kavuzi i Malawi bor familien Mphepo. Her bor Cliveness på ni år sammen med sine søsken, foreldre og besteforeldre. De er tre generasjoner på samme gård, som lever av det de selv dyrker.

En varslet matkrise

Somalia er et av landene i verden som er mest utsatt for konsekvensene av klimaendringene. Ekstremværet kommer i tillegg til koronapandemien og giversvikt har ført til trippelkrise i landet. Hvordan kan Somalia takle krisene?

Bøndenes barn dør av sult

Hvert femte sekund dør et barn av sult i verden, og de fleste er barn av bønder. Det kom fram på et stort FN-toppmøte om verdens matproduksjon i Roma denne uken. Håpet ligger nå i at vi nå vet hvordan problemet kan løses og hva det vil koste.

Etterlysning: Politikere uten skylapper og med koordineringsevne

Verden står i spagat, den samme gjør norsk og internasjonal politikk. Skal vi klare å løse de største utfordringene i vår tid: sult, ulikhet, klimaendringer og naturtap, må vi fjerne skylappene og se hvordan de henger sammen. Uten en helhetlig politikk vil vi aldri kunne oppnå en bærekraftig og rettferdig verden. Men kanskje kan 2021 være startskuddet?

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}