Nyheter

Teknologi kan bekjempe sult

Over hele verden tørker avlinger ut og vaskes vekk. Vær og vind får bøndene ikke gjort så mye med, men moderne teknologi og kunnskap kan gjøre dem bedre rustet i møte med klimaproblemer og ekstremvær.

Nå kan de dyrke hele året

Kilden de pleide å vanne med har tørket ut og regnet kommer stadig sjeldnere. I landsbyen Bhulke er de aller fleste avhengige av de de selv dyrker. Kan et enkelt vannrør hjelpe bøndene å produsere nok mat?

Kvinnekamp i kaffekoppen

25. november er FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner. En dag vi hadde ønsket det ikke var behov for, men som i 2020 dessverre bare er blitt mer aktuell. Foreløpige rapporter tyder på at vold mot kvinner har økt kraftig også i utviklingsland som følge av korona-pandemien og nedstenging av samfunnet.

Kjeldsberg Kaffe og Utviklingsfondet i unikt kaffesamarbeid!

Kaffeprodusentene har et samfunnsansvar og vi som forbrukere må ha muligheten til å ta bærekraftige valg. Akkurat nå tilbyr Kjeldsberg, i samarbeid med Utviklingsfondet, dobbeltsertifisert kaffe fra Guatemala på REMA 1000. 

Småbøndene som kjemper for kaffens framtid

Klimatilpasning gjør det mulig for kaffebønder som Maria Caspar Escobar å fortsette å produsere kvalitetskaffe i et endret klima. Les om de kvinnelige kaffebøndene i Guatemala som ble igjen, da mennene emigrerte til USA

Økte temperaturer truer kaffekoppen vår

Visste du at kaffeplanten er en av matplantene som rammes hardest av klimaendringer? Den er ekstremt følsom for temperaturendringer. Ifølge The Climate Institute vil all dyrkbar mark til kaffeproduksjon halveres innen 2050. Det kan bety dårlige nyheter for kaffekoppen din. Heldigvis er det mulig for kaffeprodusentene å tilpasse seg et endret klima.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}