Nyheter

Kvinnekamp i kaffekoppen

25. november er FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner. En dag vi hadde ønsket det ikke var behov for, men som i 2020 dessverre bare er blitt mer aktuell. Foreløpige rapporter tyder på at vold mot kvinner har økt kraftig også i utviklingsland som følge av korona-pandemien og nedstenging av samfunnet.

Kjeldsberg Kaffe og Utviklingsfondet i unikt kaffesamarbeid!

Kaffeprodusentene har et samfunnsansvar og vi som forbrukere må ha muligheten til å ta bærekraftige valg. Akkurat nå tilbyr Kjeldsberg, i samarbeid med Utviklingsfondet, dobbeltsertifisert kaffe fra Guatemala på REMA 1000. 

Småbøndene som kjemper for kaffens framtid

Klimatilpasning gjør det mulig for kaffebønder som Maria Caspar Escobar å fortsette å produsere kvalitetskaffe i et endret klima. Les om de kvinnelige kaffebøndene i Guatemala som ble igjen, da mennene emigrerte til USA

Økte temperaturer truer kaffekoppen vår

Visste du at kaffeplanten er en av matplantene som rammes hardest av klimaendringer? Den er ekstremt følsom for temperaturendringer. Ifølge The Climate Institute vil all dyrkbar mark til kaffeproduksjon halveres innen 2050. Det kan bety dårlige nyheter for kaffekoppen din. Heldigvis er det mulig for kaffeprodusentene å tilpasse seg et endret klima.

Usikker framtid for kvalitetskaffen

Er du en av dem som ikke kan leve uten kaffe? Endringer i klima skaper store utfordringer for kaffebøndene. Dette kan føre til dårligere kvalitet på kaffen vår, men også til mer sult og fattigdom. En felles dugnad kan likevel gi håp for framtidens kaffe.

Nyskapende samarbeid gir kvalitetskaffe til kaffetørste nordmenn

Litt over ett år har gått siden en liten gruppe småbønder fra Guatemala besøkte Norge. Kaffebøndene fra fjellregionen Sierra de los Cuchumatanes hadde aldri hadde vært i Europa før. De kom for å promotere kvalitetskaffen de selv produserer. Les den utrolige suksesshistorien her.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}