Nyheter

Her kan du lese artikler og finne innhold om bærekraftig utvikling. Bli kjent med arbeidet Utviklingsfondet gjør i ulike land og lær mer om hvordan vi kan oppnå bærekraftsmålene gjennom økt satsing på våre fagområder.

Frøbank

En annerledes bank

Ekte historierCarmen dro med mannen i frøbanken

Visste du at noen kan ta patent på tomatplanten din?

Lokal innflytelse beskytter urskogen i Etiopia

Nedbrytning og avskoging truer urskogen i Etiopia. Skogavhengige grupper har tatt vare på skogen og dens ressurser. Men de har hatt liten innflytelse over skogforvaltningen og få rettigheter over ressursene som utgjør deres livsgrunnlag. Nå tar lokalsamfunnet grep.

Bondekvinne Malawi med redskap i hånd

Årets suksess og lærepenge

Kvinne i en frøbank

Kvinner, deltakelse og «empowerment». Hvordan skape og hvordan måle?

Et viktig mål i Utviklingsfondets arbeid er å styrke kvinners deltakelse og innflytelse. For å få til dette må vi endre maktbalansen – det vil si å flytte makt fra de som har mye makt til de som har lite, eller ingen makt. I praksis er dette noe av det vanskeligste, og sannsynligvis noe av det aller viktigste, man kan gjøre. Men hvordan kan det måles?

Bistandsarbeid i et konfliktfylt Etiopia

Matsikkerhet og klimatilpasning

Marked og kommunikasjon i 2021

For å nå miljømålene må regjeringen si opp avtaler med ISDS

Det er viktig med en rask og effektiv omstilling fra fossil energi for å sikre at global oppvarming holder seg under 1,5 grader. Da må Norge og andre land ha muligheten til å innføre miljøpolitikk uten frykt for milliardsøksmål fra internasjonale investorer. Utviklingsfondet og 9 andre organisasjoner har derfor sendt dette brevet til regjeringen.

- Jeg har viet livet mitt til å støtte mitt lokalsamfunn.

- Vi må være kloke og tilpasse oss. Vi må se an såtida med hensyn til været, og finne frem til kaffesorter som tåler det nye klimaet.

Guadalupe bor i en bygd som heter Chanjón. Den ligger sørvest i landet i regionen Huehuetenango. Her i Guatemalas høyland er småskala landbruk den viktigste sysselsettingen for folk flest.

- Når det ikke regner her, blir det ingen avling.

- Dette kommer vi å trenge hjelp til.