Jente ser rett inn i kamera

Klimakrisen fører til mangel på mat og vann

Enkel tilgang til vann har gjort at Raruba Aden Bodaya (16) er frisk og har muligheten til å skaffe seg utdanning. Hun bor like ved et av vannprosjektene i Afar, nord i Etiopia.

Klimaendringene har ført til at området Raruba bor i er svært tørt. Antall regnsesonger har gått ned og klimaet er uforutsigbart. Når det først regner, så regner det usedvanlig mye. På grunn av tørken er det svært viktig å ta vare på det regnvannet som kommer, når det først fosser ned. En del av Utviklingsfondets arbeid i Afar er derfor å utvikle store vannreservoarer (sisterner). Dette regnvannet kan drikkes av dyr og mennesker, men brukes også til vasking og matlaging. Jordbruket trenger også vann for at avlingene skal vokse.

Mangel på vann gir skolefravær og sykdom

I Afar er det kvinnenes oppgave å hente vann. Raruba og de andre venninne hennes går glipp av undervisning, når de må gå i mange timer for å hente vann. Det å sikre at det er rent vann nærheten av hjemmene, gjør at jentene kan prioritere utdanning. Vannpumpene er ikke alltid pålitelige og kan bryte sammen, derfor er det viktig at man har flere vannpumper i området.

Utvikling av nok vannkilder er en del av Utviklingsfondets prosjekter. Sisternene i Afar stod ferdig i 2018 og en av dem er rett ved hjemmet til Raruba. Nå gleder hun seg til at det skal regne, slik at hverdagen blir enklere og hun kan komme seg til skolen til rett tid. Kanskje vil drømmen om å bli lærer gå i oppfyllelse?

Før vi fikk vannpumpene og sisternene, måtte jeg gå flere timer for å hente vann i elven. Ofte ble jeg syk, fordi dyrene i området oppholder seg i og rundt elven. Nå blir jeg ikke syk og jeg rekker å komme meg på skolen etter at vannet er hentet.

Raruba

Raruba har fått muligheter

Raruba sin drøm om å bli lærer har blitt realistisk på grunn av tilgang til vann. Arbeidet med å utvikle flere vannstasjoner og vannsystemer er redningen for de samfunnene som er mest rammet av klimaendringer. Ved å investere i våre prosjekter kan unge jenter tenke på sin utdanning og få større innflytelse i sitt samfunn. Med tilgang til vann gis muligheten til en bedre fremtid for familiene og de tungtarbeidende afar-kvinnene. Vannprosjektene gir store livsendringer og drømmer kan gå i oppfyllelse.

Vil du gi flere jenter som Raruba en mulighet? Les mer om hvordan du kan investere i våre prosjekter her.

Du kan investere i vann og klimatilpasning i Etiopia

Som utviklingsinvestor kan du investere ulike i løsninger som sikrer både familier og lokalsamfunn tilgang på vann når tørken rammer. Investeringer i vann betyr mye for matsikkerheten til menneskene som bor i de utsatte områdene!

Det skal ikke mye til for å skape store endringer i Etiopia!

Likestilling_klimatilpasning_kvinner_Etiopia

I Etiopia opplever mange kvinner manglende rettigheter og undertrykkelse i hjemmet. I dette fondet investerer du i yrkesopplæring, ungdomsklubber som holder jentene på skolen og i vanningssystemer. Kvinnene får flere bein å stå på og gir dem en sterkere stemme både på markedet og i hjemmet.

Bli utviklingsinvestor

Total investering
3 000 kr

Du betaler ditt månedsbeløp til du sier opp avtalen.