Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Utviklingsfondet behandler personopplysninger i henhold til gjeldende lovverk. Behandlingsansvarlig for personopplysningene er daglig leder. Ta gjerne kontakt for spørsmål om Utviklingsfondets behandling av personopplysninger per e-post: giver@utviklingsfondet.no.
 

Hva slags informasjon samler vi inn og hvor lenge lagrer vi den: 

 
  1. Ved innsamlingskampanjer, gaver og donasjoner til Utviklingsfondet samler vi inn: navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, innbetalt beløp, kontoinformasjon og fødselsnummer. Vi sletter opplysningene etter 6 måneder hvis du aldri har bidratt til Utviklingsfondet og ikke svarer på våre henvendelser. 3 år fra siste bidrag til Utviklingsfondet overføres opplysningene til et register hvor de blir beholdt i 1 år. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått fra deg.
     
  2. Ved markedsføring, nyhetsbrev og informasjon om Utviklingsfondet: e-postadresse. Når du melder deg på vårt nyhetsbrev så bruker vi kun epostadressen din til å sende deg våre nyhetsbrev en til to ganger per måned. Vi bruker plattformen MailChimp til å sende ut nyhetsbrev. De lagrer e-postadressene i en egen database, deler den ikke med andre og e-postadressen slettes når den ikke lengre er i bruk.
     
  3. Ved skattefradrag for de som oppfyller kriteriene lagt av norske myndigheter: navn, adresse, fødselsnummer og beløp. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått fra deg og sendes skattemyndighetene årlig for automatisk skattefradrag på skattemeldingen.  
     
  4. Ved innkalling til årsmøtet: Navn, adresse, innbetalinger og e-post. 
     
  5. Ved annonsering: IP-adresse og e-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått av deg.
     
  6. Ved rekruttering til nye stillinger: CV, søknad, attester og referanser. Opplysningene blir makulert etter søknadsprosessen er avsluttet.
     
  7. E-post: Du kan sende e-post til oss, men bør ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.
     
  8. Nettsiden vår samler inn brukerinformasjon gjennom informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. 

    Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger: 

    Google Analytics
    Facebook Pixel

    Vi bruker Google Analytics til å samle inn statistikk og finne ut hvordan utviklingsfondet.no blir brukt. Se Googles personvernregler.

    Facebook Pixel bruker vi for å forbedre kampanjer på Facebook. Se Facebooks cookie policy. Du kan selv endre innstillingene for informasjonskapsler i din nettleser og selv regulere hvilke nettsider som får lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin. Dette gjelder ikke hvis du er logget inn med din Google-konto.

Utlevering av personopplysninger til andre

 
Utviklingsfondet deler ikke dine personopplysninger med andre enn nødvendige underleverandører og offentlige, norske myndigheter. Opplysningene blir ikke lagret lenger enn formålet tilsier. Det er frivillig å gi fra seg personopplysningene til oss, men vi trenger eksempelvis fødselsnummeret ditt, for å kunne rapportere skattefradrag til skattemyndighetene. 
 
All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger: Nets.
 

Rettigheter og klagemuligheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi oppbevarer om deg. Du har når som helst rett til å få endret opplysningene, kreve begrenset behandling, slette opplysninger, rette innsigelse mot behandlingen.
 
For å benytte dine rettigheter, må du ta kontakt med Utviklingsfondet på e-post eller telefon. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.
 
Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon, før du kan få ta i bruk dine rettigheter. Dette gjør vi for å være sikre på at det kun er deg personlig som får tilgang til dine personopplysninger.
 
Dersom du mener vår behandling av personopplysninger ikke er i tråd med gjeldende regelverk kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no