Vanndam med vannpumpe i tørkerammet område

Vanndam og dråpevanning

Somalia opplever stadig oftere alvorlig tørke. Ved å bygge vanndammer som samler på vannet når det først regner er lokalsamfunn bedre rustet mot ekstremvær.

Hvorfor er det så viktig å investere i tilgang på vann?

Ved å grave ut store dammer som denne kan man samle vannet når det først regner. Slike dammer har i andre områder sørget for at bøndene kan dyrke grønnsaker de ikke har kunnet dyrke på flere tiår. På den måten blir familiene bedre rustet til å møte tørken når den kommer.

Når bøndene har nok tilgang til vann kan de dyrke nok mat til å ha et overskudd å selge på markedet. Med bedre inntekt kan familien prioritere å bruke penger på det som virkelig betyr noe, som skole, helsehjelp og andre sosiale tjenester.

Slik gjennomføres prosjektet

I dette prosjektet vil vi utbedre en vanndam og klargjøre vanningssystemer til småbøndenes åkrer.

Ved vanndammen skal det settes opp to store solcelle-drevne vanntanker som igjen kobles til dråpevanningssystemer på bøndenes åkrer. Dråpevanningssystemet vanner bare akkurat der planten trenger det med litt vann av gangen. Det hjelper bøndene å bruke det dyrebare vannet effektivt!

Dråpevanning vanner matplanten akkurat der det trengs
Kristoffer Nyborg

Invester i tilgang på vann i Somalia

Vi vil ha med deg som investor for å utbedre og forstørre en vanndam! Ønsker du å investere i tilgang på vann for en hel landsby? Du kan bidra direkte inn i prosjektet ved å bli Utviklingsinvestor i Somalia.