Bedre ernæring med egen kjøkkenhage
Underernæring er et stort problem på landsbygda i Nepal. Gjennom dette prosjektet får kvinner opplæring i å lage kjøkkenhager og kursing i ernæring, slik at barna kan vokse seg sunne, store og sterke!
Hvorfor bør du investere i kjøkkenhager på landsbygda?
De første 1000 dagene i et barns liv er spesielt viktige, for da bygges hjernen og andre viktige funksjoner opp. Til det trengs viktige næringsstoffer. Å gi mødre muligheten til å produsere variert mat og lære hvilke næringsstoffer det er viktig for barna å få i seg har store helsefordeler på langsikt.
Når klimaet endrer seg og matproduksjon blir mer krevende gjelder det å finne tilpassede måter å dyrke på, som lar familier fortsette å sette nok og næringsrik mat på bordet. Ved å gi kvinner kunnskapen de trenger for å dyrke næringsrik og variert mat i sin egen bakgård, gjør vi familier mer selvforsynte og sikrer at fremtidige generasjoner får bedre ernæring og vokser opp sunnere og sterkere.
Slik gjennomføres prosjektet
Gjennom 20 praktiske kurs ute i åkeren skal 500 kvinner lære å omdanne små lapper med jord til frodige kjøkkenhager i flere landsbyer i distriktene Bardiya og Kailali i Nepal. De får frø, stiklinger, soppsporer og til og med fjærkre som kan gi dem gjødsel til grønnsaksproduksjonen – alt de trenger for å starte. Men mer enn det, de får kunnskapen de trenger for å sørge for nok og næringsrik mat til familien. Kvinner som har deltatt i liknende prosjekter, forteller om hvordan kostholdet til familien har endret seg fra ensformig til mangfoldig.
Forteller en tidligere deltakerErnæringsskolen lærer oss om god praksis for graviditet, amming og barnestell. Vi har lært å forbedre kjøkkenhagen vår og produsere variert mat. Vår daglige diett er variert.
Invester i kjøkkenhager og kunnskap om ernæring i Nepal
Tenk deg et lite frø av endring som spirer i kjøkkenhagen bak huset. I et landskap preget av store variasjoner i klima og krevende levekår, gir dette prosjektet kvinner verktøyene de trenger for å gro sine egne løsninger i bakgården av sitt eget hus. Invester i et prosjekt som øker tilgang på mat og øker kunnskapen om ernæring – ett måltid, én hage, én kvinne om gangen.