Vaskestasjon og vanntanker til kaffeproduksjon

Kostnadsramme: 170 000 kr

I Guatemalas høyland lever mange urfolkskvinner av å dyrke kaffe. I dette prosjektet investerer du i infrastruktur som øker kvaliteten på kaffen og kaffebøndenes inntekt.

Hvorfor er det så viktig å investere i kaffens verdikjede?

Kaffe er en av de mest klimasårbare matplantene vi har. Klimaendringer gjør det stadig mer krevende å produsere kvalitetskaffe i det utsatte høylandet. Kaffen produseres i tillegg under enkle forhold. Mangelfull behandling av kaffebønnene påvirker kvaliteten, men med noen få grep kan bøndene øke kvaliteten betraktelig og dermed øke familiens inntekt.

Slik gjennomføres prosjektet

I dette prosjektet investerer du i teknologi og infrastruktur som forenkler og forbedrer behandlingen av kaffen, etter at den er høstet. Etter at kaffebærene er høstet inn må bøndene vaske kaffen og fjerne fruktkjøttet fra kaffebæret. Prosessen krever mye vann. Gjennom dette prosjektet skal det bygges en lang rektangulær sementstøping i Cocola, der bøndene kan vaske kaffen. Det vil også settes opp store vanntanker som skal samle opp regnvann under regntiden slik at det kan brukes til å vaske kaffen når den høstes.

Tidligere pleide flere av bøndene å vaske kaffen i plast, som er veldig krevende, men med en vaskestasjon spares de for både tid og krefter, og kan tjene mer penger på kaffen fordi kvaliteten blir bedre.

Renseanlegg for bearbeiding av kaffebær

Renseanlegg for bearbeiding av kaffebær

En av produsentene som har glede av et liknende prosjekt er 20 år gamle Alicia Nicolas. Utviklingsfondet har bidratt med en syv meter lang vaskestasjon til familien hennes. Avløpsvannet havner i en egen beholder slik at det ikke forurenser vannet, og det fermenterte fruktskallet brukes som gjødsel. På familiens to hektar land produseres det på en sesong rundt 460 kg med økologisk kaffe.

Med økt inntekt kan kaffebønder som Alicia bruke penger på det som virkelig betyr noe – utdanning til barna, helsehjelp og variert mat. Invester i de som dyrker kaffen du drikker, slik at de kan investere i sitt eget liv.

Invester i kaffeproduksjon i Guatemala

Ønsker du å investere i dette prosjektet og bidra til kaffebønder i kan investere i klimatilpasning og øke kvaliteten på kaffen sin? Du kan bidra direkte inn i prosjektet ved å bli Utviklingsinvestor i Guatemala.