Kaffekopper

Lansering av Kafferapporten 2023

Utviklingsfondet har gleden av å invitere til lanseringen av vår nyeste rapport. Rapporten kaster lys over framtidens kaffeproduksjon og kaffebøndene som dyrker den. Vi fokuserer spesielt på småskala kaffedyrkere i det globale sør, som utgjør flertallet av verdens 20 millioner kaffebønder.

Hvorfor er kafferapporten viktig?

De fleste av oss nyter en god kaffekopp uten å tenke over at millioner av småskala kaffebønder er avhengige av inntektene fra kaffe for å unngå sult og ekstrem fattigdom. De raske klimaendringene, altfor billig kaffe og lav betaling til kaffebonden truer kaffeproduksjonen over hele verden, fordi mange bønder gir opp. Utviklingsfondet har skrevet en rapport som ser nærmere på de miljømessig og økonomiske utfordringene som kaffebonden, kaffebransjen og vi som drikker kaffe står overfor dersom vi skal kunne beholde denne viktige og klimafølsomme matvaren. Men ikke minst, hva som kan være løsningene, slik at vi også i framtiden kan nyte god kaffe.

Kaffens reise fra bonde til kaffekopp: Hvordan kan vi sikre en bærekraftig kaffebransje?

Utviklingsfondet inviterer til lansering av Kafferapporten 2023 «Kaffens reise fra bonde til kaffekopp: Hvordan kan vi sikre en bærekraftig kaffebransje?». I rapporten bruker vi kaffeproduksjon for å illustrere nøkkelutfordringene i dagens globale matsystem:

Kaffe
Waldo Lopez

· Småskala bønder blir grovt utnyttet og mottar verken en rettferdig del av profitten eller støtte fra regjeringer.

· Avlingene er svært utsatt for akselererende klimaendringer og vil gå tapt uten klimatilpasning.

· Produksjonen har stor innvirkning på naturen og miljøet, med store mengder utslipp og avfall produsert gjennom verdikjeden globalt.

Vi presenterer og kvantifiserer både utfordringene og mulige løsninger for hvert trinn i produksjonsprosessen, og foreslår hvordan den norske kaffesektoren og kaffebrukere kan sikre at deres del av kaffeverdikjeden er rettferdig og bærekraftig innen 2030.

Program

På scenen har vi bidrag fra både politikere, artister, skuespillere og aktører fra kaffenæringen. Det blir også panelsamtale. Det er begrenset antall plasser og du kan melde deg på ved e-post her:

Påmelding


Dato: 23. november

Tid: 17:00

Sted: Byens tak (gamle Stratos, Youngstorget 2 i Oslo

Vi ser frem til din deltakelse og diskusjon om veien fremover for en mer rettferdig og bærekraftig kaffeproduksjon!