Utviklingsfondet

Afrika trenger flere våpen!

Wednesday 17.02. 2016 17. February 2016

- Norge må begynne å eksportere flere våpen til Afrika. Det er umulig å vinne denne krigen uten bedre våpen. Norsk innsats må oppskaleres, sier Kari Helene Partapuoli, leder av Utviklingsfondet.

>

Klimasjokk lammer Malawi - fare for kritisk matmangel

Tuesday 20.01. 2015 20. January 2015

Malawis fattige har lenge merket klimaendringene på kroppen, men aldri så sterkt som i årets første måned hvor landet er rammet av den verste flommen i manns minne. Det har regnet sammenhengende i over 7 dager og et nytt uvær er på vei inn over landet.

>

Ledig stilling: Daglig leder for Utviklingsfondet

Wednesday 01.10. 2014 1. October 2014

Utviklingsfondet lyser ut stillingen som daglig leder i anledning årets Operasjon Dagsverk. Dermed kan en norsk ungdom få muligheten til å sette sitt preg på miljø- og utviklingsorganisasjonen for en dag.

>

Bred europeisk motstand mot Syngentas patent på paprika

Monday 03.02. 2014 3. February 2014

I dag leverte en bred koalisjon av 34 frivillige- og bondeorganisasjoner, planteforedlere i små og mellomstore firmaer fra 27 land i Europa inn en innsigelse mot patentet som det europeiske patentkontoret (EPO) ga Syngenta. Selskapet fikk innvilget patent på en konvensjonelt foredlet insektresistent paprikaplante. Den ønskede egenskapen – i dette tilfellet insektresistens – fant de i ville slektninger av paprikaplanten. Den ble tilført den kommersielle paprikaplanten ved bruk av SMART-foredling som er en konvensjonell metode. Patenter av denne typen er ikke bare tvilsomme fra et etisk standpunkt. De øker også maktkonsentrasjonen blant de store aktørene i frømarkedet, virker negativt på innovasjon og utgjør en potensiell risiko for matsikkerheten.

>

Møt morgendagens helt!

Tuesday 15.10. 2013 15. October 2013

Det finnes omkring en halv milliard småbønder i verden og på verdens matdag 16. oktober nomineres verdens småbønder til fremtidens superhelter!

>