Utviklingsfondet har jobbet i Somaliland siden 2009 med lokale partnere og diaspora fra Norge. Vårt fokus er å øke inntekter og muligheter for pastoralister og agro-pastoralister i Somaliand. Vi støtter opp om vannforsyning, dyrehelse, landbruk og naturressursforvaltning, skolehager, grønn teknologi og landbruksskole. Vi styrker landsbykomiteers kunnskap om miljøet, og bygger opp spare- og lånegrupper for kvinner. Mer næringsutvikling og muligheter må skje på landsbygda. Vi vil også satse mer på ungdom!

Med denne utvekslingen har vi lyst til å prøve og knytte norsk-somalisk kunnskap enda tettere til vårt programarbeid.

Vi søker: Entusiastisk og motivert person med en idé om kunnskapsoverføring, eller en entreprenørskapsidé til ett 2-3 måneders opphold i Somaliland sommeren 2016. Kandidaten må kunne flytende somalisk.

Vi tilbyr: Arbeidserfaring hos en av våre partnerorganisasjoner i Hargeysa- med nettverk til rurale områder i hele Somaliland. De aktuelle organisaasjonene er Candlelight, Modern Agricultural Development Organisation (MADO), Havoyoco eller Agricultural Development Organisation (ADO). Organisasjonen vil ha ansvar for ditt program mens du er der.

Dette er en frivillig utveksling uten lønn, men det gis støtte til bo-opphold, flybillett og reiseforsikring, og litt lommepenger og arbeidsutgifter.

Candlelight; Modern Agricultural Development Organisation (MADO), Havoyoco eller Agricultural Development Organisation (ADO).

Søknadsfrist: 24 april 2016.

Send søknad og CV til alice@utviklingsfondet.no, hvor du forklarer hva det er du har brennende lyst til å bidra med, og noen tanker om hvordan det kan gjøres. Fint om du også reflekterer hvordan det vil være å jobbe i samarbeid med en etablert nasjonal organisasjon i Somaliland.