MatBeat

- Matfestival i Botanisk Hage
- 16. oktober kl 11-15
- Arrangeres av Utviklingsfondet, Spire, FIAN og Naturhistorisk Museum
- Gratis og åpent for alle
- Se event på facebook

Hvorfor er belgplanter bra for både mennesker og miljø? Det får du vite mer om søndag 16. oktober, som er Verdens matdag.

FN bruker blant annet dagen til å informere om matsikkerhet og næringsrik mat. 2016 er det internasjonale året for belgplanter, og på MatBeat blir det smaksprøver og aktiviteter med erter, bønner, linser og kikerter i sentrum.

Dette blir en informativ, interaktiv og kulturell aktivitetsdag for hele familien.

Hvert år siden 2013 har Utviklingsfondet vært blant arrangørene av MatBeat. De foregående årene har arrangementet blitt lagt til kveldstid med konserter. Men ettersom verdens matdag 16. oktober i år faller på en søndag, har vi valgt å gjøre en annen vri og heller lage et familiearrangement.

Matfestival i Botanisk hage

Det blir mye å se og smake på - med matboder, live matlaging, foredrag og aktiviteter for barn. Et av målene er å inspirere til å bruke mer belgplanter i matlaging.

MatBeat arrangeres av Utviklingsfondet i samarbeid med Spire, menneskerettsorganisasjonen FIAN og Naturhistorisk museum.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Program
Hele dagen vil vi dele ut smaksprøver på deilige retter, dele oppskrifter og kunnskap om belgplanter. Rebusen, som er spesielt egnet for barn i barneskolealder, blir åpen hele dagen. Det vanker fine premier til de første som deltar.

11:00 - Åpning av MatBeat 2016
12:00 - Appeller
12:30 - Live matlaging
14.00 - Cook off 
14:45 - Prisutdeling

Se event på facebook