Ato Belay Gebru (23) bor i Tigray nord i Etiopia med tre barn. Som de fleste andre i dette området lever de av jordbruk. Men livet som bonde er tøft og i likhet med mange andre innbyggere i landsbyen har Gebru og hans familie svært begrenset inntekt. I mange år var Gebru ikke i stand til å dekke de grunnleggende behovene til sine familiemedlemmer.

Med støtte fra Utviklingsfondet har det blitt identifisert potensielle vannkilder i fire distrikter i Tigray, noe som har resultert i at Gebru og over 1 600 andre bønder har fått mulighet til å vanne åkrene sine. Dermed er de ikke lenger avhengig av nedbør for at avlingene deres skal overleve.

Inntektene økte dramatisk

Livet til Gebru og familien endret seg etter at en dam ble bygget av den etiopiske organisasjonen REST og Utviklingsfondet i 2012. Gebru fikk opplæring i hvordan han kunne bruke vannet fra dammen til å vanne åkerlappen sin på 0,25 hektar. Fra 2013 kunne Gebru høste tre avlinger i året, noe som gjorde at han produserte nok mat til å kunne selge et overskudd på det lokale markedet. Dette har ført til at inntektene hans har økt dramatisk. De siste 3 årene har han hatt en gjennomsnittsinntekt på 35 000 Birr (14 500 NOK) per år.

«Det ville vært vanskelig å fortsette å leve der jeg gjør hvis dammen ikke ble bygget i landsbyen min. Jeg og min familie er svært takknemlige for at det har blitt bygget en dam her. Dammen er svært verdifull for samfunnet», sier Gebru.

Skolegang og nok mat

Den bedrede økonomien har ført til at Gebru nå har nok mat til hele familien. Det har også gjort at han kan sende barna sine på skolen, og kjøpe alt av utstyr de trenger for å følge undervisningen. Ifølge Ato Belay Gebru er fremtiden lys for ham og de andre bøndene som har fått tilgang på nye vanningsmetoder. SLM-programmet har vært til stede i Seharti-Samre i perioden 2012–2015.

Støtt vårt arbeid, send sms «bidra» til 2468 og gi 100 kr.