Arendalsuka er en viktig møteplass for politikere og organisasjoner. Utviklingsfondet har flere arrangementer i løpet av uka for å sette fokus på blant annet modellbønder i Malawi, klimaflyktninger, kvinner, næringsrettet bistand og FNs bærekraftsmål.

Alle arrangementene er gratis og åpne for alle som måtte finne veien til Arendal.

Fotoutstilling: Start a new war

Fotograf Julie Lunde Lillesæter har besøkt Malawi og portrettert tøffe damer som viser fram sitt beste våpen i krigen mot fattigdom. Bildene har vi trykket opp i 150x150 cm. Se utstillingen på torget hele uken!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utviklingsfondets fotoutstilling portretter modelbønder fra Malwi. Her er er tre av de 14 bildene.

16. august: Debatt: Morgendagens flyktninger

Hva gjør vi når antallet flyktninger mangedobles på grunn av klimaendringer? Vi tar debatten om framtidens flyktninger. I panelet: Jan Egeland (Flyktninghjelpen), Kristin Halvorsen (CICERO), Trine Skei Grande (Venstre), Åsmund Aukrust (Ap). Innledning av Yohannes Hagos Subagadis (UNESCO). Arrangeres sammen med Flyktninghjelpen. Enkel servering. Arendal Kultur- og Rådhus, kl. 15:00-16:30. Se event på Facebook.

17. august: Solidaritetsquiz!

Ta med deg venner og kolleger og kom på quiz! Vi utfordrer dine små grå i kategorier som politikk, kjendiser og mat. Stefan Heggelund (H) er quizmaster, og vi har utfordret alle ungdomspartiene til å stille med lag. Arrangeres sammen med Norsk Folkehjelp, Redd Barna, SAIH og Kirkens Nødhjelp. Café Lindvedske Hus, kl. 20:00. Se event på Facebook.

18. august: Frokostdebatt: Får vi kvinnene med i næringslivsatsingen?

Tradisjonelt har norsk bistand hatt et sterkt fokus på kvinner, og med god grunn. Men klarer vi å nå kvinnene når bistanden skal rettes mot næringslivet? Debatt med Peder W. Engseth (UD), Jon Vea (NHO), Lisa Sivertsen (CARE Norge) og Mathilde Tybring-Gjedde (H). Kl 09:00 - 10:00, Mør Biffhus. Gratis frokost fra 08:30. Se event på Facebook.

18. august: Verdens beste morgenfest!

I høst ble hele verden enige om 17 felles mål for å utrydde fattigdom og sult innen år 2030. Det er gode nyheter! Arrangeres sammen med SAIH, Atlas-Alliansen, Redd Barna m.fl. Bli med på morgenfest kl. 10:00, Teaterplassen. Se event på Facebook.

I tillegg til møtene Utviklingsfondet arrangerer skal daglig leder Kari Helene Partapuoli delta i et seminar om kommersielle investeringer og bistand, arrangert av Norfund. Grid Arendal, tirsdag 16. august kl 12-14.

Ønsker du å komme i kontakt med oss under Arendalsuka, ta kontakt med daglig leder Kari Helene Partapuoli, 90 02 74 21 / kari.helene@utviklingsfondet.no