Kjøp kalender nå!

Julie Lunde Lillesæter
Julie Lunde Lillesæter

Sommeren 2013 sendte vi et filmteam til våre prosjekter i Nicaragua for å produsere film og ta bilder til årets kampanje om Superbonden. Gjennom dette prosjektet får fattige bønder opplæring i bærekraftige landbruksteknikker, og det har gitt svært positive resultater. Familiene forteller om økte avlinger og inntekter takket være omleggingen.

Det er 842 millioner mennesker som sulter i verden, og over halvparten av dem er småbønder fra fattige land. Gjennom å satse på mer bærekraftige landbruksmetoder får de økt matproduksjon. Skadelige klimagasser reduseres, naturmangfoldet bevares – samtidig som bøndene får økt inntekt. Det er et landbruk for framtiden.

- I Nicaragua møtte vi mange forskjellige bønder med ulike historier, men én ting hadde de til felles: De var utrolig stolte av arbeidet de utførte. Med denne portrettserien ville jeg la bøndene vise frem sine egne personlige suksesshistorier, forteller fotograf Julie Lunde Lillesæter.

Sammen med Julia Dahr er hun initiativtaker til foto- og filmorganisasjonen Sør i fokus. Tidligere har de blant annet lagd dokumentarfilmen “Wind of Change”, som har vunnet en rekke priser, inkludert en Gullpanda for beste fotografi.  “Hva er du stolt av?” er Julies første fotoutstilling, og vi er glade for at vi nå kan dele bildene med flere gjennom denne flotte årskalenderen.

Du kan også kjøpe vår flotte kalender i nettbutikken, men dessverre får vi ikke sendt deg den før jul. Umiddelbart etter jul settes utsendelse av kalendre igang igjen.

Postens innleveringsfrist for julebrev og pakker som skal frem før jul var 16/12.