Trenger du som lærer undervisningsopplegg til naturfag, samfunnsfag og/eller geografi? 
 
Utviklingsfondet og Spire har utarbeidet et undervisningsopplegg knyttet til filmen ‘Uår’ som enkelt kan gjennomføres digitalt samtidig som relevante kompetansemål trekkes inn. 

Opplegget passer fremfor alt for videregående skoler, men kan også benyttes på senere trinn på ungdomsskolen. Tematikken i filmen omhandler klimaendringer og matproduksjon, klimarettferdighet og bærekraftig utvikling.

Om filmen

I filmen 'Uår' møter vi den tørkerammede melkebonden Einar Kiserud fra Spydeberg. Etter en vanskelig sommer ønsker han å lære hvordan han kan tilpasse seg klimaendringene. Filmen følger ham på en reise til Malawi, der bønder har levd med konsekvensene av klimaendringer i mer enn et tiår. Filmen er ca. 28 min lang, og egner seg godt som utgangspunkt for videre diskusjoner.

Bakgrunnsinformasjon, quiz og diskusjonsspørsmål

I undervisningsopplegget finner du først en kort introduksjon til tematikken i filmen. Videre finner du opplegg på quiz- og diskusjonsspørsmål som kan gjennomgås etter filmvisningen. Kildeforslag for utforskning av diskusjonsspørsmålene er lagt ved til slutt.

Undervisningsopplegget kan lastes ned gratis ved å fylle ut kontaktskjemaet som du finner nederst på denne siden (lenken tar deg videre til Spires nettside). Om du har spørsmål til undervisningsopplegget eller vil ha mer informasjon om tematikken, ta kontakt med Anna Karlsson på anna@utviklingsfondet.no.

‘Uår’ er en uavhengig dokumentarfilm produsert av Differ Media. Den er produsert av Julie Lunde Lillesæter & Julia Dahr, og har mottatt støtte fra Norad, Fritt Ord, Utviklingsfondet og Økologisk Norge.