Ikke i Arendal?

Følg oss i sosiale medier!

Facebook
Twitter
Instagram

#Arendalsuka

Arendalsuka er en norsk politisk festival som arrangeres i Arendal hver sommer. Her møtes aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv både hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Hovedtaler på TED global

Kisilu Musya er i disse dager aktuell om hovedperson i klimadokumentaren «Thank you for the rain». Gjennom de siste seks årene har han dokumentert sitt eget liv. Møtet med et klima i stadig endring gir store utfordringer for småbønder. Kisilus kamp for overlevelse er dessverre ikke unik, men desto viktigere å få fram. Uken etter Arendalsuka skal Kisilu være hovedtaler på TED global i Kenya.

- Utviklingsfondet synes det er viktig å få fram historier som Kisilus. Det nærmer seg stortingsvalg, og vi ønsker at valgkampen skal handle om mer enn bare det norske. Vi må tenke større, sier Kari Helene Partapuoli, leder for Utviklingsfondet.

Våre arrangementer

Tirsdag 15. august kl. 17:30: Den Store Utviklingsdebatten

Før valget spør vi: Er norsk utviklingspolitikk ferdigstøpt, eller er det fortsatt floker som må løses? Tar vi tak i de største utfordringene for fattigdomsbekjempelse, eller er vi på vei til å føre en politikk som gagner oss selv mer enn verden?

Sted: Arendal kino, sal 1
Arrangør: Utviklingsfondet m.fl.

Her finner du event på Facebook med oppdatert informasjon.

Onsdag 16. august kl. 08:30: Landbruk i klimaendringenes tid

Klimaendringene utfordrer verdens evne til å produsere mat. Økte temperaturer og mer ekstremvær rammer allerede landbruket og viser tydelig hvorfor klimakrisen også er en matkrise. Hva skjer når vi får 2-3 graders oppvarming? Hør Kisilu Musya fortelle om sine erfaringer, og den norske melkebonden Erik Fløystad fortelle om sine, før vi får debatt mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Norges Bondelag og CICERO. Det serveres gratis frokost og kaffe!

Sted: Cafe Lindvedske Hus
Arrangør: Utviklingsfondet, CICERO og Norges Bondelag

Her finner du event på Facebook med oppdatert informasjon. 

Onsdag 16. august kl. 19:00: Solidaritetsquiz

Quiz med solidaritetsvri. Ungdomspartier og organisasjoner stiller til dyst i uformell quiz i ulike kategorier med mer eller mindre tydelig utviklingspolitisk link. Quizmaster er SV-leder Audun Lysbakken.

Sted: Appellscenen på Teaterplassen
Arrangør: Utviklingsfondet, SAIH, Norsk Folkehjelp, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp

Her finner du event på Facebook med oppdatert informasjon.

Fredag 18. august kl. 15:30: Filmvisning: Thank you for the rain

Bli med på gratis filmvisning av dokumentaren "Thank you for the rain". I filmen følger vi Kisilu Musya, en kenyansk småbonde som kjemper en daglig kamp mot klimaendringene. Vi følger hans reise fra å lære om klimaendringen, hans lokale engasjement for at bøndene i området skal tilpasse seg endringene som skjer, og hele veien inn til FNs klimaforhandlinger i Paris.

Sted: Arendal kino
Arrangør: Arendalsuka Ung, Utviklingsfondet og Spire, Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon

Her finner du event på Facebook med oppdatert informasjon.