Klimaendringene krever at vi tilpasser oss dersom vi skal klare å produsere mat også i framtiden. De siste årene har vi virkelig følt på de store konsekvensene av ekstremvær. Både forskere og forsikringsselskaper rapporterer om en kraftig økning i klimarelaterte skader i Norge. Jordskredene i Jølster i juni var en tragisk påminning om dette.

I fjor førte den verste tørken på over 70 år i Norge til både avlingssvikt og akutt fôrmangel på Østlandet. Én som kjente tørken virkelig på kroppen var melkebonden Einar Kiserud.

 

Rammer de som har minst aller hardest

Etter sitt livs vanskeligste sesong legger Einar ut på en reise til Malawi i Øst-Afrika. Her møter han bønder som har levd med konsekvensene av klimaendringer i mer enn et tiår.

Malawi er et av verdens fattigste land. Her er over 80 prosent av befolkningen sysselsatt i landbruket. For Esther og Collings er klimakrisa svært alvorlig. Den lille familien får hele inntekten og livsgrunnlaget sitt fra det de selv dyrker. Mister de avlingene sine har de ingenting å falle tilbake på. Hva gjør Esther og Collings for å tilpasse seg klimaendringene? Og hva kan egentlig en norsk bonde lære av malawiske småbønder?

‘Uår’ er en varm og personlig historie om matproduksjon i klimakrisens tid. Velkommen til gratis visning!

Du kan investere i gode løsninger som gjør småbønder i Malawi bedre rustet mot klimaendringer – bli utviklingsinvestor her!
 

Aurland 29. oktober

Tid: 19:30-21:00
Sted: Marianne Bakeri & Kafe, Onstadvegen 2A, 5745 Aurland

Utviklingsfondet og Aurland Bondelag inviterer til filmkveld på Marianne Bakeri og Kafe. Vi serverer kaffe og bakst fra kafeen. Her finner du arrangement på Facebook med oppdatert informasjon.

Sogndal 30. oktober

Tid: 16:45-17:30
Sted: Sogndal Kulturhus, Hovevegen 2, 6856 Sogndal

Velkommen på gratis kinovisning på Sogndal kulturhus. Vi serverer pizza og popcorn. Her finner du arrangement på Facebook med oppdatert informasjon.  

Som 95 prosent av alle småbønder i Afrika sør for Sahara har Esther og Collings ikke traktor, og all jord må bearbeides for hånd. Bilde: Julie Lunde Lillesæter

Vil du sette opp en visning av filmen i ditt nærområde? Finn ut hvordan!

‘Uår’ er en uavhengig dokumentarfilm produsert av Differ Media. Den er produsert av Julie Lunde Lillesæter & Julia Dahr, og har mottatt støtte fra Norad, Fritt Ord, Utviklingsfondet og Økologisk Norge.