I dag arrangerer vår ungdomsorganisasjon Spire sammen med en rekke organisasjoner Verdens Beste Nyheter, en kampanje som formidler framskritt og positive resultater fra utviklingsland. Målet er å opplyse Norges befolkning om noen av de positive endringene som finner sted i verden, men som ellers ikke når avisoverskriftene.

De positive tallene

For det er mye positivt som skjer i verden. FN melder at stadig flere mennesker kommer seg ut av fattigdom, flere barn får skolegang, færre dør av sykdommer og antall barneekteskap er på vei ned.

Menneskene bak tallene

Bak de positive tallene ligger det millioner av historier om positive forandringer for enkeltpersoner. Vi har samlet inn slike historier fra enkeltpersoner som har deltatt i prosjektene Utviklingsfondet investerer i. Juana forteller at den viktigste forandringen i hennes liv var da hun fikk høner og opplæring i hønsehold som en del av Utviklingsfondets prosjekter i Guatemala.

- På kurset lærte jeg hva slags mat hønene kan spise, hvordan man blir kvitt sykdommer, og viktigheten av vitaminer for å få sunne og fete fugler som legger mange egg.

En fjær ble til 50 høns

Etter fire måneder hadde Juana fetet opp syv høner. Disse solgte hun videre med profitt til andre i landsbyen. Med pengene fra salget kjøpte hun flere kyllinger, og i dag har hun mer enn 50 høner og haner.

Ønsker du å gi kvinner i Etiopia samme muligheter som Juana? Bli utviklingsinvestor! 

 

Foto: Harald Herland

Med de nye hønsene kan Juana bidra med en viktig ekstrainntekt til familien.

- Før trodde jeg ikke at det var mulig å starte en kyllingfarm. Jeg hadde heller ikke penger til å kjøpe høns eller kunnskap om hvordan man behandler dem.

Opplæringen og oppfølgingen i ettertid har vært veldig viktig for meg, forteller Juana:

«Opplæringen har utviklet meg som menneske, og kunnskapen kan ingen kan ta fra meg!»