Superbonden, morgendagens helt!

Fotoutstillingen er en del av kampanjen om Superbonden, morgendagens helt. Se kampanjefilmen og les mer om kampanjen her. 

Her er utstillingen på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Sør i fokus
Her er utstillingen på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Sør i fokus
Fotograf Julie Lunde Lillesæter foran et av utstillingsbildene. Her står utstillingen utenfor Mathallen i Oslo. Foto: Sør i fokus
Fotograf Julie Lunde Lillesæter foran et av utstillingsbildene. Her står utstillingen utenfor Mathallen i Oslo. Foto: Sør i fokus

Portrettserien viser hva 13 familier fra Nicaragua har fått til ved å legge om til et moderne, bærekraftig landbruk på naturens egne premisser.

Superbønder

- Vi vil løfte fram superbøndene, sier Kari Helene Partapuoli, daglig leder i Utviklingsfondet. - Det er bøndene, med sin bærekraftige matproduksjon, som bidrar til både å mette verdens befolkning og bekjempe klimaendringer. Vi ser resultatene av omleggingen til et moderne, bærekraftig landbruk i felt til daglig. Bøndene vi arbeider med melder om økte avlinger, bedre motstandsdyktighet mot et klima i endring og mer variert kosthold som følge av omleggingen. Det synes vi det er verdt å vise fram!

Familiene som er med i portrettserien har alle lagt om til et bærekraftig landbruk, og viser fram noe de er spesielt stolte av som følge av dette.

Personlige suksesshistorier

Bildene til utstillingen er tatt av fotograf Julie Lunde Lillesæter fra foto- og filmorganisasjonen Sør i fokus. Sommeren 2013 var Julie i Nicaragua og besøkte Utviklingsfondets prosjekter.

- I Nicaragua møtte vi mange forskjellige bønder med ulike historier, men én ting hadde de til felles: De var utrolig stolte av arbeidet de utførte. Med denne portrettserien ville jeg la bøndene vise fram sine egne personlige suksesshistorier, forteller Julie. 

Nå også som kalender for 2014

Det er også mulig å sikre seg bildene fra utstillingen i en flott årskalender for 2014. Overskuddet fra kalenderen støtter fattige familier i deres kamp for en bedre hverdag. Det blir en super julegave både til deg selv og familien!

Her kan du bestille kalenderen!