Nyheter

Vann gir en bedre fremtid

Tørken som har rammet Etiopia den siste tiden har resultert i tapte avlinger og matmangel. Paradokset er at det mange steder finnes vannressurser som ikke blir utnyttet.

På tide å endre matproduksjonen?

Forbedrede plantesorter, nye dyrkingsmetoder, mekanisering, kunstgjødsel og sprøytemidler har gitt en betydelig økning i verdens jordbruksproduksjon. Men det har også gitt betydelige miljøproblemer. Sammenhengen undersøkes i ny ekspertrapport.

Velkommen til MatBeat!

For fjerde året på rad inviterer vi til MatBeat på verdens matdag 16. oktober. I år har vi gjort noen endringer og byttter ut konserter på kveldstid med matboder, live matlaging og gratis smaksprøver på dagtid.

Hva vet vi om utvikling?

Utviklingsmandag: Hvordan brukes tall og statistikk i spørsmålene rundt utvikling, økonomi og fattigdom? Dette var temaet som ble debattert foran et fullsatt lokale på Litteraturhuset under høstens første Utviklingsmandag.

Kræsjkurs utviklingsøkonomi

Utviklingsmandag: Hva vet vi om utvikling? Velkommen til et aldri så lite kræsjkurs om økonomisk vekst, fattigdom og utviklingsstatisktikk 12. september.

Kvinner mer sårbare for klimaendringer

Klimaendringer er en stor utfordring for verdens landbruk og matproduksjon. Og det er småbønder i afrika, og spesielt kvinner, som rammes hardest.

Fast giver
Bedrifter
Nettbutikk
}