Nyheter

Drømmen om Amerika

Det bor og jobber mer enn en million guatemalanere i USA. President Trump har nylig presset gjennom en upopulær avtale med den avtroppende guatemalanske presidenten. Avtalen går ut på at Guatemala blir et «safe country» hvor amerikanske myndigheter kan sende illegale immigranter til — i påvente av behandling av asylsøknaden. Guatemala er allerede lutfattig og sliter med voldsrate i verdenstoppen.

Klimatilpasning og mat på dagsorden i Trondheim

Bønder over hele verden opplever at avlinger enten tørker ut eller vaskes vekk. Kan man forberede seg på klimaendringene? Bli med når vi viser den brennaktuelle dokumentarfilmen ‘Uår’, om bonden Einar sin øyeåpnende reise til Malawi. Det skjer på Cinemateket i Trondheim fredag 8. november. 

Lag gresskarsuppe på De dødes dag!

I disse mørke halloween-tider feirer meksikanerne De dødes dag på kirkegården med familien. Her får du oppskrift på en gresskarsuppe som du kan dele med dine avdøde slektninger. Les mer om de spennende tradisjonene her!

Med boller som våpen mot sult og fattigdom

I 2014 gikk pengene fra Operasjon Dagsverk til Utviklingsfondets prosjekter for ungdom på landsbygda i Malawi og Etiopia. Her er noen av resultatene fra prosjektet. 

Sårbare grupper i et klimasårbart land

Nepal er et av verdens mest klimasårbare land og preges av gjentakende naturkatastrofer som flom, jordskjelv og skred. Hardest går det utover de menneskene som allerede har minst ressurser. I Nepal investerer Utviklingsfondet i landsbyboernes løsninger på globale klimaproblemer. 

Klimatilpasning og mat på dagsorden i Sogn og Fjordane

Bønder over hele verden opplever at avlinger enten tørker ut eller vaskes vekk. Kan man forberede seg på klimaendringene? Bli med når vi viser den brennaktuelle dokumentarfilmen ‘Uår’, om bonden Einar sin øyeåpnende reise til Malawi. Det skjer i Aurland og Sogndal 29. og 30. oktober!

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}