Nyheter

Usikker framtid for kvalitetskaffen

Er du en av dem som ikke kan leve uten kaffe? Endringer i klima skaper store utfordringer for kaffebøndene. Dette kan føre til dårligere kvalitet på kaffen vår, men også til mer sult og fattigdom. En felles dugnad kan likevel gi håp for framtidens kaffe.

Nyskapende samarbeid gir kvalitetskaffe til kaffetørste nordmenn

Litt over ett år har gått siden en liten gruppe småbønder fra Guatemala besøkte Norge. Kaffebøndene fra fjellregionen Sierra de los Cuchumatanes hadde aldri hadde vært i Europa før. De kom for å promotere kvalitetskaffen de selv produserer. Les den utrolige suksesshistorien her.

Usikkert om matsikkerhet i bistandsbudsjettet

Det er en viktig og riktig prioritering at Regjeringens framhever klimatilpasning og matsikkerhet i bistandsbudsjettet fordi pandemien og klimaendringene rammer de fattigste hardest. Men det er uklart om Regjeringen faktisk vil satse på disse områdene, sier Jan Thomas Odegard, leder i Utviklingsfondet.

Banebrytende ny nettside viser hvordan din klimaframtid blir

dinklimaframtid.no kan du se hvordan matproduksjonen i ditt lokalområde rammes av global oppvarming.

Hva skjer med maten vår i en varmere verden?

Bli med på spennende webinar med Utviklingsfondet torsdag 17. september kl. 09:00. Hvordan ser vår klimaframtid ut?

5 grunner til å investere i kvinnegrupper!

En mer rettferdig verden med midre nød og fattigdom er mulig! En liten investering kan gi store ringvirkninger. Her er fem gode grunner til å investere i fond for å styrke kvinnene i Etiopia!

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}