Nyheter

Stafettpinnen gis nå til det sivile samfunnet

Det er et paradoks at verdens politikere ikke klarer å levere skikkelige utslippskutt når vitenskapen alarmerer om dommedagsscenarioer. Folket har imidlertid også et ansvar.

GMO-raps forbys i Norge

Utviklingsfondet har sammen med Nettverk for GMO-fri mat og fôr jobbet lenge for å forby dagens genmodifiserte organismer i Norge, og i dag kom gladmeldingen vi har ventet på! Regjeringen vedtok i statsråd forbud mot raps fra Monsanto som er genmodifisert til å tåle sprøytemidler.

Kooperativbevegelsen som ikke ville dø

(Pueblo Nuevo, Nicaragua) - Her; ta en tallerken til. Før jeg rekker å si nei har Dona Sebastiana jammen fylt opp en porsjon til av velsmakende grønnsaks- og hønesuppe. Hun er deltager i et lokalt kooperativ, en samarbeidsform som er i vinden igjen.

Lyden av rautende kyr

På vei opp til Trincomalee på østskysten av vakre Sri Lanka, er det lett å legge merke til et land i rask utvikling. Det vil si, utvikling av infrastruktur. Programkoordinator for Sri Lanka, Aina Grødahl, er på prosjektbesøk på Sri Lanka.

Norge må si nei til patentbonus

- Å dele ut bonus til ansatte som behandler patenter er som å gi en fotballdommer betalt etter hvor mange mål han dømmer.

Ønsker for klimaet i Aladdins land

Årets klimatoppmøte starter i dag i Qatar - et land som ser ut som et landskap bare besøkt i eventyr og barnefilmer som Aladdin. Kan så denne magiske byen gjøre klimaforhandlingene til noe magisk?

Fast giver
Bedrifter
Nettbutikk
}