Nyheter

Bekjemper fattigdom med kaffe

Utviklingsfondets samarbeidspartner FECODESA gjennom mer enn ti år er på besøk fra Nicaragua denne uken. Samvirkeorganisasjonen jobber for å sikre kaffebønder bedre vilkår.

Kontorkaffe med mening

Visste du at nordmenn drikker nest mest kaffe i verden? Mye av denne kaffen produseres av småbønder. Utviklingsfondet har nå inngått et nytenkende samarbeid med selskapet King Coffee.

Bærekraftig landbruk gir bedre kosthold

I Malawi er nesten 40% av barn under fem år for lave for alderen. Vekst og utvikling blir hemmet av at de ikke spiser nok mat, eller at maten de spiser mangler viktige næringsstoffer. En evaluering av Utviklingsfondets arbeid viser nå gode ernæringseffekter.

Den stille krisen

Underernæring i en eller annen form påvirker en av tre personer over hele verden. Og hvis befolkningsveksten og klimaendringene øker som forventet, kan dette stige til en av to. Det er en stille katastrofe som ikke løses av økonomisk vekst alene.

Bønder støtter bønder

Frøydis Haugen er nestleder i Norges Bondelag og har nettopp kommet tilbake etter å ha vært på prosjektreise til Malawi. Hun besøkte prosjektene som Norges Bondelag støtter gjennom Utviklingsfondet. 

Kampen for likestilling

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars, har vi undersøkt hvordan likestillingskampen går i Malawi og Zimbabwe.

Fast giver
Bedrifter
Nettbutikk
}