Nyheter

Teknologi kan bekjempe sult – investorer søkes

Over hele verden verder tørker avlinger ut og vaskes vekk. Vær og vind får bøndene ikke gjort så mye med, men moderne teknologi og kunnskap kan gjøre dem bedre rustet i møte med klimaproblemer og ekstremvær. 

Klimatilpasning gjør mais om til gull

Witness Ngwira (30) fra Malawi, er gift og har to barn. Hun er aktiv i en ungdomsgruppe som støttes av Utviklingsfondet og hun er valgt ut av landsbyen til å være modellbonde. Hennes engasjement gir resultater. Bøndene i landsbyen er nå bedre rustet mot klimaendringer og familiene har råd til å sende barna på skolen.

Møter mellom bygdekvinner på tvers av landegrenser

Nylig reiste bygdekvinnene Cesilie Aurbakken og Grethe Brundtland på feltreise til Guatemala for å besøke Utviklingsfondets prosjektområder. De visste ikke hva som ville møte dem. Men i kofferten hadde de strikkepinner, garn og elgpølse.

Nepal: fra kasteløst kvinnekupp til reell makt?

I 2017 gjennomførte Nepal sine første lokalvalg på over tjue år. Selv om rekordmange «kasteløse» kvinner har blitt valgt inn i politikken fortsetter diskrimineringen. Utviklingsfondet jobber for å få slutt på urettferdigheten sammen med de som rammes hardest.

Et budsjett uten ambisjoner for å bekjempe sult

- Regjeringen må ha større ambisjoner på vegne av småbønder i fattige land, som nå rammes hardest av klimaendringene. Bevilgningene står ikke i stil med forventningene Regjeringen skapte med handlingsplanen for bærekraftige matsystemer som ble lansert før sommeren, sier Jan Thomas Odegard, leder for Utviklingsfondet.

Nok et rekorddårlig avlingsår i Somalia: Over 6 millioner kan mangle mat

Årets kornavlinger er de laveste siden hungersnøden rammet Somalia i 2011. Nå varsler FN ny sultkrise. Investeringer i vannsystemer og bærekraftig jordbruk kan utgjøre forskjellen på liv og død.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}