Nyheter

Bærekraftig landbruk på dagsorden i Paris

Utviklingsfondet deltar på klimatoppmøtet sammen med partnere fra Afrika og Mellom-Amerika for å kjempe for fattige småbønders interesser. Småbønder er en sårbar gruppe som rammes hardt av klimaendringene.

Julebutikken er åpen

Nå nærmer julen seg med stormskritt. De aller fleste av oss forbinder julen både med glede, hyggelig samvær og tid for ettertanke. Mange av oss viser også litt ekstra omtanke for de som ikke har det like godt som oss.

Ikke tull med laksen vår!

For første gang har et genmodifisert dyr blitt godkjent som mat. Ved å opprettholde den strenge norske praksisen kan GMO-laksen holdes borte fra norske middagstallerkener i framtiden. Det skriver Utviklingsfondet i denne kronikken i Nationen.

Utviklingsmandag: Hvordan stabilisere Somalia?

Somalia har vært herjet av borgerkrig og fravær av myndighetsstrukturer i 20 år. Landet er sterkt preget av klimaendringer, både ekstrem tørke og store flommer.

Morgendagens flyktninger

De vil være på flukt fra klima, tvunget til å rømme fordi livsgrunnlaget har blitt borte. Les kronikken Utviklingsfondet skrev i Bergens Tidende 07. nov.

Det vanskelige afrikanske landbruket

I innlegget "Det vanskelige afrikanske landbruket" i Bistandsaktuelt skriver Norfund at de har støtt på vanskeligheter i sine investeringer i landbruk. Noen utfordringer løses best med investeringer, andre løses best med utviklingsprosjekter svarer Utviklingsfondet.

Fast giver
Bedrifter
Nettbutikk
}