1) Pengene brukes på det vi sier — helt konkret

Velg mellom fem fond i fem forskjellige land, hvor pengene går direkte til det du har valgt å investere i. Formålet med alle fondene er både å gi småbønder og deres familier bedre levevilkår, og gjøre dem bedre rustet i møte med hyppigere ekstremvær og vanskeligere dyrkningsforhold. I alle våre landfond investeres det i bærekraftig utvikling, ikke i nødhjelp — og vi vet det fungerer.

Klimatilpasning_utvikling_Etiopia

Askalv Berhane (30) fra Tigray i Etiopia har lagt om til et mer klimatilpasset landbruk som tåler røffere vær. Det gir trygghet til henne og familien.

2) Kvartalsrapporter viser deg hvordan pengene brukes

Hvert kvartal sender vi deg rapporter som gir deg full innsikt i hvor langt prosjektene har kommet og hva som vil skje videre. Ingenting er bedre for en investor enn å se at det man investerer i, gir avkastning. Vi er dønn ærlige, noen ganger går ikke ting som planlagt. Det skal vi også fortelle deg om.

Les også: Hvordan overleve klimakrisa.

utviklingsinvestor_kvartalsrapport

Slik ser forsiden på den første kvartalsrapporten ut. Her får du full oversikt over hva som skjer i ditt fond.

3) Lokalt eierskap gir langsiktig trygghet

I våre prosjekter er det bøndene selv som gjør jobben. Det skaper eierskap til prosjektene. Vi investerer aldri i et land eller en landsby uten at det også investeres kapital eller arbeidsinnsats fra bøndene selv. Slik sikrer vi bøndene lokalt eierskap og høyere avkastning på de investerte midlene. 

Les også: Bøndenes kamp mot de brutale konsekvensene — Guatemala i klimakrise. 

Etiopia_klimatilpasning_bærekraftig_utvikling

Belaelom Geremariam er en av modellbøndene vi investerer i. Det har ført til hun har mer enn doblet produksjonen sin, og har nå råd til å investere i sine barn og sitt lokalsamfunn videre.

4) DU velger fond — invester i det du brenner mest for

Du velger selv hvilket landfond du ønsker å investere i. Er du glad i kvalitetskaffe, kan du investere i kaffeplantasjer i Guatemala. Er du opptatt av likestilling, kan du investere i spare- og lånegrupper for kvinner i Etiopia. Kanskje du er opptatt av biologisk mangfold og bevaring av frøsorter? Da kan en investering i frøbank være noe for deg. Les om alle landfond her.

 

invester_frøbank_bærekraftig_utvikling

For noen er frø viktigere enn penger. Hos oss kan du investere i frøbank.

5) Her trenger du ikke være i finanseliten

Ved å investere i våre fond, kan verdiene øke med mange hundre prosent på bare ett år. Avkastningen er det ikke du, men bøndene som får. Slik får bøndene muligheten til å investere videre i egne liv og i sitt lokalsamfunn. Enten du går inn med 100 kroner måneden eller investerer tusenvis – alle er like viktige investorer hos oss!

Les også: Med frø som valuta

Vannrør_Nepal_jordbruk_bærekraftig_utvikling

Du kan investere i vannrør i Nepal. Vannrøret gir vann til seks hektar land, som forsyner 20 familier. Foto: Harald Herland

Invester et valgfritt beløp i måneden i et av våre landfond, slik at mennesker kan slutte å bekymre seg over om de har nok mat til å overleve og heller starte å drømme om en fremtid! 

Her er en oversikt over alle fondene du kan investere i.