Nyheter

Utviklingsfondet og FIVH sier: Ut av oljetåka nå!

Gjenværende fossile ressurser bør i all hovedsak tas opp av fattige land, som virkelig trenger inntektene, skriver Utviklingsfondet og Framtiden i våre hender i en felles kronikk.

Geniale muligheter, Det er vel lov å jukse litt?

Skal man tukle med gener, kan man like godt gjøre det skikkelig.

Tjuveri av gule bønner og andre røverhistorier

Et av de styggeste eksemplene på genrøveri er tjuveriet av gule bønner fra Mexico. Larry Proctor kjøpte en sekk med bønnefrø, tok frøene med seg hjem til USA og foredlet dem der. Deretter saksøkte han to firmaer som solgte meksikanske bønner.

Cancun og julenissen

I fjor ventet vi på at Obama skulle besøke Københavnkonferansen. Kommer julenissen til Cancun i år? Eller blir vi alle dømt av en internasjonal miljødomstol? Mandag åpner et klimatoppmøte der det beste vi kan håpe på er små seire. Men de bør vi få.

Kronikk: Paul Collier er ingen guru på matsikkerhet

Paul Collier er i visse kretser nå blitt en internasjonal guru når det gjelder utviklingspolitikk. Dessverre uttaler han seg kunnskapsløst om sult og landbruk, skriver Aksel Nærstad.

David og Goliat

Den canadiske bonden Terry Boehm dyrker rapsolje som ikke er genmodifisert. Han er snart den eneste igjen av sitt slag i Canada, som ikke lar seg kue av frøselskapenes GMO-regime. Men det er hardt å være bonden mot røkla.

Bli investor
Kontakt oss
Her jobber vi
}