Kvinner står foran traktor

Tohjulet traktor

Kostnadsramme: 50 000 kr

Investeringer i enkel jordbruksteknologi som en tohjulet traktor øker inntekten til bønder i Malawi og sparer dem for mye tid og krefter.

Hvorfor er det så viktig å investere i jordbruksteknologi?

De fleste bøndene på landsbygda i Malawi dyrker jorda for hånd. Det tar både lang tid og mye krefter. Med en traktor blir det mulig å gjøre arbeidet mer effektivt, og med mindre fysiske anstrengelser.

Traktoren vil gi bøndene langt større inntekter. Med en tohjulet traktor vil bøndene kunne drive bærekraftig jordbruk i større skala, der de i dag pløyer jorda for hånd. Familien kan tjene penger på å leie ut traktoren eller bruke den til å frakte varer til markedet. Med bedre inntekter vil familiene få penger til å sende barna på skolen og investere i sin egen framtid.

Slik gjennomføres prosjektet

Investeringen fungerer som et lån, der bonden gradvis betaler ned summen traktoren kostet til et fond. Etter 18 måneder vil en annen bonde i landsbyen kunne kjøpe en traktor. Og slik fortsetter det fra bonde til bonde, lenge etter din investering.

Thelma, en av våre modellbønder var blant de aller første til å kjøpe en traktor da Utviklingsfondet testet prosjektet. Han forteller:

- Denne traktoren har blitt en stor hit i samfunnet fordi den kan gjøre mange oppgaver på en gang, og kan brukes til å transportere varer. I tillegg er den lett å vedlikeholde og bruke.

Invester i jordbruksteknologi i Malawi

Vil du investere i jordbruksteknologi, slik at småbønder kan øke sin inntekt og produsere mer mat til familien? Du kan bidra til prosjektet ved å bli Utviklingsinvestor i Malawi.