Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster om Biologisk Mangfold

Gartneri sikrer inntekt og bevarer biologisk mangfold

Publisert . Skrevet av Camilla Sæbjørnsen

Stiklingene vokser fint i gartneriet. Foto: Camilla Sæbjørnsen

En av Utviklingsfondets partnerorganisasjoner i Nepal har støttet den lokale bondegruppen med å starte et gartneri som produserer sitrusfrukter og medisinske planter i Buda, Doti, helt vest i  Nepal. Tidligere måtte innbyggerne bruke flere dager på å få tak i stiklinger, men nå er de tilgjengelig i deres egen landsby!

Les mer...

Emneord: biologisk mangfold, utvikling, landbruk, matproduksjon

Nøkkelen til framtidas mat

Publisert . Skrevet av Teshome Hunduma

Levende frøbanker er viktig. Peter viser her fram en av frøbankene Utviklingsfondet støtter i Malawi.

Av de 7000 planteartene som brukes i landbruket i dag, brødfør omtrent 30 plantearter i hovedsak verdens befolkning. Vi har gjort oss avhengige av noen svært få plantesorter. Det er spesielt ugunstig for fattige småbønder.

Les mer...

Emneord: såfrø, biologisk mangfold, landbruk, utvikling

Jordbruket ved et veiskille

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Sult og jordbruk: Matsikkerhet, økologisk bærekraft og internasjonal solidaritet er viktige tema som de to travle damene på høyresida aldri nevner. Foto: Nordiske mediedager, flickr/CC.

1 milliard sulter og 2 milliarder er underernærte. Likevel er det vestlige matsystemet bygget for å overspise noen få hovedsorter, som hvete, ris og mais. Et resultat av dette er at 1,5 milliarder er overvektige, risikerer diabetes 2, hjertesykdommer, høyt blodtrykk og kreft.

Les mer...

Emneord: utvikling, biologisk mangfold, jordbruk

Oljefondet som glidemiddel

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Grådighet: Åpnes gorillaens hjemmeområder opp for oljeutvinning, vil dette mektige dyret risikere å bli stående som symbolet på vår umettelige grådighet. Foto: mrflip/Flickr

Oljefondet - pensjonsfondet vårt - har investert over 200 millioner kroner i det britiske selskapet Soco International, som nå leter etter olje i UNESCOs verdensarvområde Virunga Nasjonalpark i Kongo. So what? spør du sikkert.

Les mer...

Emneord: miljø, biologisk mangfold, klima