Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster om Rio+20

Fargerikt på Folkets toppmøte

Publisert . Skrevet av Siv Helén Strømland

Det er absolutt mangfold i Rio om dagen. Mens dresskledde menn og kvinner har busset og bilet seg vekk fra stranda til konferansesenteret, har andre samlet seg på Folkets toppmøte i Flamengo Park. Stemningen er løs, det er musikk, dans og drama i mange former, og særlig fjærprydede urfolksgrupper er svært synlige blant seminarteltene og salgsbodene.

Les mer...

Emneord: rio+20

Vil ha mer fokus på likestilling i Rio

Publisert . Skrevet av Siv Helén Strømland

Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell understreket at kvinner spiller en sentral rolle i verdens matproduksjon og miljøvern. Han delte gjerne norske erfaringer med likestilling
Utviklingsfondet

Vi kommer ikke unna likestilling om vi vil oppnå bærekraftig utvikling. Det mener de nordiske landene som gjerne deler erfaringer om at likestilling er god butikk. Forventningene til å få styrket kvinners rettigheter og likestilling under Rio+20 er allikevel lave.

Les mer...

Emneord: rio+20, kvinner, internasjonal politikk, utvikling

På veien til Rio

Publisert . Skrevet av Siv Helén Strømland

I 1992 var jeg 10 år gammel. Noen viktige beslutninger om framtida mi ble tatt mens jeg sannsynligvis spilte fotball eller klippet barbie. Verdens mektige samlet seg i Rio de Janeiro for å ta ansvar. For å finne en løsning på økende klimaendringer. For å ta vare på biologisk mangfold som holdt på å forsvinne. For å stoppe forørkning. Verden lagde en plan for framtida og de tenkte på sånne som meg når de lagde den.

Les mer...

Emneord: rio+20, internasjonal politikk

Rio, mitt Rio

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Klaus with K/Creative Commons

Snart rettes verdens øyne mot Rio de Janeiro i Brasil. Det skjer jo for så vidt hvert år, pga av det sambavrikkende og livsglade karnevalet der. Nå er det en annen form for karneval som skal finne sted. Verdens toppledere samles der fra 12.- 22. juni, for å diskutere klodens og artenes felles fremtid. Sist var i 1992. Nå er det Rio+20.

Les mer...

Emneord: rio+20