Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster om Miljø

Oljefondet som glidemiddel

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Grådighet: Åpnes gorillaens hjemmeområder opp for oljeutvinning, vil dette mektige dyret risikere å bli stående som symbolet på vår umettelige grådighet. Foto: mrflip/Flickr

Oljefondet - pensjonsfondet vårt - har investert over 200 millioner kroner i det britiske selskapet Soco International, som nå leter etter olje i UNESCOs verdensarvområde Virunga Nasjonalpark i Kongo. So what? spør du sikkert.

Les mer...

Emneord: miljø, biologisk mangfold, klima

Den alternative nyttårstalen

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Arbeiderpartiet/flickr

Kjære Jens Stoltenberg: Som vanlig holdt du nettopp en fin og innholdsrik nyttårstale. Men du kunne ha vært modigere. Særlig i lys av klimautfordringene. Vedlagt ligger en alternativ, fiktiv tale lagt i din munn ; kanskje noe der kan brukes i 2013?

Les mer...

Emneord: miljø, klima

Fremtiden tilhører gourmeten og matprodusenten

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Meloesia Powel fra Malawi samarbeider med Utviklingsfondet og er modellbonde. Det innebærer at hun selv har fått opplæring i bærekraftig jordbruk og nå sprer kunnskapen sin til andre bønder i området.

Som forbrukere betaler vi mindre for maten enn noen gang før. Samtidig bruker vi som samfunn mer og mer penger på å reparere helsen vår. Er det en sammenheng? Det høyindustrielle jordbruket og en spekulativ matindustri er med på å gjøre oss overvektige og dovne. Vi må ta tilbake matgleden og friske økosystem.

Les mer...

Emneord: utvikling, jordbruk, miljø, sult