Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster om Miljø

Verdens miljødag og årets klimavalg

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Få ting er så vakkert som en tidlig junidag i Norge. Det er irrgrønt. Dagene blir lenger. Det er som om livet blir lenger. Og vi feirer verdens miljødag, den 5. juni. Så mye å glede seg over! Samtidig bombarderes vi daglig av urovekkende statistikk om tiltagende klimaendringer.

Les mer...

Emneord: klima, miljø, klimapolitikk

Skogens konge

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

I skogen: Nettopp Kongens nærvær gir skogen beskyttelse, foto Regnskogsfondet, ISA Brazil, Det kongelige hoff

Kong Harald symboliserer det beste av Norge.  En friluftsengasjert person, med ekte interesse for naturmystikk og det autentiske. Hans tur til Yanomami-indianerne dypt inne i Amazonas er mye mer enn en eldre herres realisering av en gammel drøm. Det er en symbolmettet handling som bekrefter nordmenns ektefølte kontakt med naturen. Det lover godt for Jonas Gahr Støres nye Folkehelsemelding.

Les mer...

Emneord: utvikling, miljø

Mote med omtanke

Publisert . Skrevet av Anette Lien

Anette studerer journalistikk i London, og har tidligere vært med i Natur og Ungdom, Changemaker og WWF. Mest av alt ønsker hun å redde verden, men for øyeblikket er håpet å nå ut til flere med skriverier som engasjerer. Hun er også opptatt av mote og klær, og ser nå positivt på hvordan flere og flere merker velger en miljøbevisst retning. Dagens gjesteblogg handler om nettopp økologi, bærekraft og mote. 

Les mer...

Emneord: miljø

Samstemthet i journalistikken

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Aftenposten hadde nylig et spennende oppslag om Yasuni nasjonalpark i Ecuador, hvor denne trefrosken kommer fra. Men er det sammenheng mellom de ulike oppslagene i avisa? Foto: Geoff Gallice

At Aftenposten først «avslører» at vi gir mye i bistand for så å «avsløre» at vi ikke støtter Ecuador er eksempler på journalistikk som ikke gir noen dypere forståelse for problematikken.

Les mer...

Emneord: miljø, klima, utvikling

Framtidsutsikter i tipien

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Før store avgjørelser kunne fattes i en gammel indianerstamme måtte konsekvensene utredes syv generasjoner fram i tid. Tanken bak kan være nyttig også i dag.

Spire, Utviklingsfondets Ungdom, har lagt fram et forslag om etablering av et Framtidsombud for framtidige generasjoner, forankret i bærekraftig utvikling.

Les mer...

Emneord: utvikling, miljø, framtidsombud