Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster om Kvinner

Klare for å endre verden

Publisert . Skrevet av Siri O. Kvalø

Uhemmet kreativitet under planleggingen av årets Operasjon Dagsverk.

Engasjement, diskusjoner, dramatisering og teaterleker. Fire tettpakkede dager med workshop for årets Operasjon Dagsverk (OD) ble gjennomført med glans i Malawi.

Les mer...

Emneord: operasjon dagsverk, malawi, kvinner

Har vi modne nok politikere?

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Glad: Fitsumban Gidey var tidligere avhengig av matvarehjelp opptil åtte måneder i året. Men nå sender hun alle barna på skolen og har enda penger igjen. Vet Høyre hva de gjør når de vil kutte bistanden til Etiopia?

(Tigray-provinsen, Etiopia) Jeg drikker. Vannet gurgler rakst nedover halsen.  Endelig! Jeg kjenner på en begynnende skallebank.  Capsen er på, jeg stiger ut av bilen. Men hvor har det blitt av det steinbelagte, tørre landskapet jeg i timevis har kjørt gjennom?

Les mer...

Emneord: utvikling, sult, kvinner

Norfund, utvikling og nyanser

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Landbruk og kvinner: Vår oppfordring til Norfund: Sats på landbruk og kvinner. Landbrukssektoren har vært forsømt av internasjonale utviklingsinvestorer som Norfund.

I en kronikk i Dagsavisen 29. januar fremhever Ola Nafstad og Kjell Roland i Norfund betydningen av investeringer i næringsliv og arbeidsplasser for å skape utvikling i Afrika. Dette er et viktig budskap, som Norfund har gjort en god innsats for å fremme. Vi skulle ønske de kunne gjøre det uten samtidig å så tvil om betydningen av bistand.

Les mer...

Emneord: utvikling, jordbruk, kvinner

Vil ha mer fokus på likestilling i Rio

Publisert . Skrevet av Siv Helén Strømland

Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell understreket at kvinner spiller en sentral rolle i verdens matproduksjon og miljøvern. Han delte gjerne norske erfaringer med likestilling
Utviklingsfondet

Vi kommer ikke unna likestilling om vi vil oppnå bærekraftig utvikling. Det mener de nordiske landene som gjerne deler erfaringer om at likestilling er god butikk. Forventningene til å få styrket kvinners rettigheter og likestilling under Rio+20 er allikevel lave.

Les mer...

Emneord: rio+20, kvinner, internasjonal politikk, utvikling