Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster fra , P60

Fremtiden tilhører gourmeten og matprodusenten

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Meloesia Powel fra Malawi samarbeider med Utviklingsfondet og er modellbonde. Det innebærer at hun selv har fått opplæring i bærekraftig jordbruk og nå sprer kunnskapen sin til andre bønder i området.

Som forbrukere betaler vi mindre for maten enn noen gang før. Samtidig bruker vi som samfunn mer og mer penger på å reparere helsen vår. Er det en sammenheng? Det høyindustrielle jordbruket og en spekulativ matindustri er med på å gjøre oss overvektige og dovne. Vi må ta tilbake matgleden og friske økosystem.

Les mer...

Emneord: utvikling, jordbruk, miljø, sult

Utvikling, handel og bærekraft

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Piano Guideon fra Malawi samarbeider med Utviklingsfondet. Han er modellbonde - han har fått opplæring i effektive og bærekraftige dyrkingsmetoder og sprer denne kunnskapen videre til andre bønder.

Kåre M. Bilden og Nyt Afrika kampanjen er dyktige kampanjemakere. Utspillene om mer handel med Afrika har fått bred dekning og har skapt debatt. Det er bra. Vi sitter likevel igjen med noen spørsmål.

Les mer...

Emneord: jordbruk, utvikling, sult

Hva lærte du i Bhutan, Heikki?

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Foto: Berit Roald, Scanpix

Heikk Holmås har nettopp vært på besøk i Bhutan. Da har han lært mer om landets forsøk på å finne alternativer til standard vekstbegrep. Som rikt og velutviklet land har Norge lite å lære av andre. Eller? Les mer...

Emneord: utvikling, grønn økonomi

10 teser for en sultfri verden

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

I dag er verdens matsikkerhetsdag. I følge de siste tallene fra FAO (oktober 2012) sulter i dag 870 millioner mennesker i verden. Det er uverdig, særlig med all den kunnskapen vi besitter. Men å utrydde sulten er ikke så veldig vankskelig; egentlig.

Les mer...

Emneord: utvikling, sult

Holmås tør å få jord under neglene

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

I dag har FNs Mat og landbruksorganisasjon publisert sin årlige rapport med årets sult-tall: 870 millioner mennesker er underernært og går sultne til sengs hver kveld. Gårsdagens rekordstore norske bistandsbudsjettet må ses mot en slik bakgrunn.

Les mer...

Emneord: jordbruk, utvikling