Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster fra , 2015

- WTO har ikke levert

Publisert . Skrevet av Aksel Nærstad

Verdens handelsorganisasjon har ikke levert ett eneste resultat så langt mener organisasjonens nye generaldirektør, Roberto Azevêdo. Foto: WTO.

- WTO har ikke levert et eneste resultat siden organisasjonen ble dannet, sa organisasjonens  nye generaldirektør, Roberto Azevêdo, da han besøkte Oslo i august.

Les mer...

Emneord: utvikling, handel

Jordbruket ved et veiskille

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Sult og jordbruk: Matsikkerhet, økologisk bærekraft og internasjonal solidaritet er viktige tema som de to travle damene på høyresida aldri nevner. Foto: Nordiske mediedager, flickr/CC.

1 milliard sulter og 2 milliarder er underernærte. Likevel er det vestlige matsystemet bygget for å overspise noen få hovedsorter, som hvete, ris og mais. Et resultat av dette er at 1,5 milliarder er overvektige, risikerer diabetes 2, hjertesykdommer, høyt blodtrykk og kreft.

Les mer...

Emneord: utvikling, biologisk mangfold, jordbruk

Inntekter fra Årets Brødvalg

Publisert . Skrevet av Utviklingsfondet

Den lokale frøbanken i Ejere i Etiopia gir innbyggerne en tryggere matsituasjon.

Akkurat som de aller fleste av oss i Norge, trenger fattige bønder i fattige land et lån innimellom. De har ikke tilgang til noe banksystem, og det er heller ikke alltid penger de har størst behov for. Det er såkorn av god kvalitet. Da kan den lokale frøbanken være redningen.

Les mer...

Emneord: utvikling, såfrø

Hvor er KrF i utviklingsdebatten?

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Stille: KrF er nylig kåret til det beste utviklingspartiet, så hvorfor lar de Høyre fronte den utviklingspolitiske debatten? Foto: Nordiske Mediedager/flickr

KrF har en stolt tradisjon i norsk politikk som en hærfører når det gjelder internasjonal bistand og solidaritetspolitikk. Likevel har Høyre tatt over den utviklingspoltitiske debatten hos opposisjonen. Uten at KrF protesterer. Hva skjer?

Les mer...

Emneord: utvikling

Utviklingspolitikken er på valg

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Valg 2013: Høyre og Frp har varslet betydelige endringer i norsk bistandspolitikk om de kommer til makten. Utviklingsfondets Andrew Kroglund frykter konsekvensene. Foto: Eirik Helleland Urke, Nordiske mediedager cc.

Valg 2013: Vi er redde for at en blå regjering betyr dårligere levekår der ute og et labrere debattklima her hjemme.

Les mer...

Emneord: utvikling