Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster fra August, 2013

Jordbruket ved et veiskille

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Sult og jordbruk: Matsikkerhet, økologisk bærekraft og internasjonal solidaritet er viktige tema som de to travle damene på høyresida aldri nevner. Foto: Nordiske mediedager, flickr/CC.

1 milliard sulter og 2 milliarder er underernærte. Likevel er det vestlige matsystemet bygget for å overspise noen få hovedsorter, som hvete, ris og mais. Et resultat av dette er at 1,5 milliarder er overvektige, risikerer diabetes 2, hjertesykdommer, høyt blodtrykk og kreft.

Les mer...

Emneord: utvikling, biologisk mangfold, jordbruk

Inntekter fra Årets Brødvalg

Publisert . Skrevet av Utviklingsfondet

Den lokale frøbanken i Ejere i Etiopia gir innbyggerne en tryggere matsituasjon.

Akkurat som de aller fleste av oss i Norge, trenger fattige bønder i fattige land et lån innimellom. De har ikke tilgang til noe banksystem, og det er heller ikke alltid penger de har størst behov for. Det er såkorn av god kvalitet. Da kan den lokale frøbanken være redningen.

Les mer...

Emneord: utvikling, såfrø

Hvor er KrF i utviklingsdebatten?

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Stille: KrF er nylig kåret til det beste utviklingspartiet, så hvorfor lar de Høyre fronte den utviklingspolitiske debatten? Foto: Nordiske Mediedager/flickr

KrF har en stolt tradisjon i norsk politikk som en hærfører når det gjelder internasjonal bistand og solidaritetspolitikk. Likevel har Høyre tatt over den utviklingspoltitiske debatten hos opposisjonen. Uten at KrF protesterer. Hva skjer?

Les mer...

Emneord: utvikling