Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster fra Mars, 2013

Framtidsutsikter i tipien

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Før store avgjørelser kunne fattes i en gammel indianerstamme måtte konsekvensene utredes syv generasjoner fram i tid. Tanken bak kan være nyttig også i dag.

Spire, Utviklingsfondets Ungdom, har lagt fram et forslag om etablering av et Framtidsombud for framtidige generasjoner, forankret i bærekraftig utvikling.

Les mer...

Emneord: utvikling, miljø, framtidsombud

Fola, fola Blakken

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Mat: Hestekjøttsaken har avslørt svakheter. Vi trenger et jordbruk som gir oss matsikkerhet, tilhørighet og som bidrar til å passe på miljøet; det opplyste jordbruket, skriver Andrew Kroglud. Foto: Danny Doxtator.

Johan Nordahl Brun Rolfsens kjente barnesang synges fortsatt i mange hjem og barnehager. ”…Og nå er Blakken god og mett…”. Eller var det vi som ble gode om mette, på en eller flere fola, fola Blakken, da vi sist spiste ferdigprodusert lasagne?

Les mer...

Emneord: jordbruk, sult, matproduksjon

Vei, Vær og Vilje. En bondes utfordringer.

Publisert . Skrevet av Knut Andersen

Stolt: Happy ( han heter faktisk det..) viser stolt frem flott en mais-avling. Han har ikke brukt noe kunstgjødsel eller sprøytemidler for å få til et veldig bra avling.

Knut Andersen flyttet i januar til Lilongwe i Malawi for å drive det nyoppstartede Malawikontoret vårt. Forrige uke var han på besøk i Zambia for å følge opp partnerne våre der. Det har vært en utfordrende sesong for bøndene. Her kan du lese noen av hans betraktninger.

Les mer...

Emneord: jordbruk

Aftenposten og framtiden

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Matproduksjon er ikke enkelt under ekstreme værforhold. Handel alene er ikke nok til å sikre befolkningens rett til mat. Bildet er fra et av våre prosjektområder i Somaliland.

Aftenposten fronter for tiden alt som er vondt og galt med bistand. Avisen gir rikelig plass til bistandkritiske røster. Det hadde vært mer spennende journalistisk om avisen var mer balansert. En avis som ser utviklingspolitikk i et mer samstemt lys.

Les mer...

Emneord: utvikling