Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster fra Februar, 2013

Støtt bønders frøbevaring

Publisert . Skrevet av Bell Batta Torheim

Peter viser fram den lokale frøbanken i hans landsby i Malawi. Prosjektet støttes av Utviklingsfondet. 

Gratulerer med dagen til såfrøhvelvet på Svalbard! Femåringen ble markert med en kronikk av Àrni Bragason og Ola T. Westengen fra Nordgen i Nationen 21.februar, de ser ikke hele bildet. 

Les mer...

Emneord: utvikling, jordbruk, såfrø

Tunnelsyn ødelegger professoral innsikt

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Uenighet om resultater: Vannet flommer under åpningen av en ny dam Utviklingsfondet bidro til å bygge i Adwa i Etiopia i 2011. Nå stilles det spørsmålstegn ved motivasjonen for å drive bistand.

Professor Anne-Welle Strand insinuerer i Aftenposten at det er ønsket om å beskytte egne arbeidsplasser som ligger bak bistanden. Jeg gnir meg i øynene; er dette et professoralt nivå som holder? Da har i så fall utviklingsdebatten en lang vei å gå.

Les mer...

Emneord: bistandsdebatten, utvikling

Norfund, utvikling og nyanser

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Landbruk og kvinner: Vår oppfordring til Norfund: Sats på landbruk og kvinner. Landbrukssektoren har vært forsømt av internasjonale utviklingsinvestorer som Norfund.

I en kronikk i Dagsavisen 29. januar fremhever Ola Nafstad og Kjell Roland i Norfund betydningen av investeringer i næringsliv og arbeidsplasser for å skape utvikling i Afrika. Dette er et viktig budskap, som Norfund har gjort en god innsats for å fremme. Vi skulle ønske de kunne gjøre det uten samtidig å så tvil om betydningen av bistand.

Les mer...

Emneord: utvikling, jordbruk, kvinner