Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida >  Poster fra , 2012

Sulten på gode evalueringer

Publisert . Skrevet av Andrew P. Kroglund, Elin Cecilie Ranum og Aksel Nærstad

Landbruk og matsikkerhet: 200 ekstra millioner er satt av for 2013 i landbruksbistand. I tillegg har vi fått en egen strategi på landbruk og matsikkerhet. Det viser at utviklingsminister Heikki Holmås ikke er redd for å få jord under neglene. Foto: Holger Motzkau/CC

Det er gledelig at evalueringsrapporten av norsk landbruksbistand viser mange positive funn, men vi skulle helst sett at også miljø og sosiale forhold ble vurdert.

Les mer...

Emneord: jordbruk, utvikling

Har vi modne nok politikere?

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Glad: Fitsumban Gidey var tidligere avhengig av matvarehjelp opptil åtte måneder i året. Men nå sender hun alle barna på skolen og har enda penger igjen. Vet Høyre hva de gjør når de vil kutte bistanden til Etiopia?

(Tigray-provinsen, Etiopia) Jeg drikker. Vannet gurgler rakst nedover halsen.  Endelig! Jeg kjenner på en begynnende skallebank.  Capsen er på, jeg stiger ut av bilen. Men hvor har det blitt av det steinbelagte, tørre landskapet jeg i timevis har kjørt gjennom?

Les mer...

Emneord: utvikling, sult, kvinner

Mote med omtanke

Publisert . Skrevet av Anette Lien

Anette studerer journalistikk i London, og har tidligere vært med i Natur og Ungdom, Changemaker og WWF. Mest av alt ønsker hun å redde verden, men for øyeblikket er håpet å nå ut til flere med skriverier som engasjerer. Hun er også opptatt av mote og klær, og ser nå positivt på hvordan flere og flere merker velger en miljøbevisst retning. Dagens gjesteblogg handler om nettopp økologi, bærekraft og mote. 

Les mer...

Emneord: miljø

Patent på såfrø gjør stor skade

Publisert . Skrevet av Bell Batta Torheim

Patentert: Patenter på frø monopoliserer landbruket skriver Utviklingsfondets Bell Batta Torheim. Frøene på bildet er fra en såfrøbank i Nepal støttet av Utviklingsfondet.

Kilden til verdens matforsyning, såfrøene, er i ferd med å bli fullstendig monopolisert. Norge bør si nei til patenter på frø.

Les mer...

Emneord: patent, jordbruk

Samstemthet i journalistikken

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Aftenposten hadde nylig et spennende oppslag om Yasuni nasjonalpark i Ecuador, hvor denne trefrosken kommer fra. Men er det sammenheng mellom de ulike oppslagene i avisa? Foto: Geoff Gallice

At Aftenposten først «avslører» at vi gir mye i bistand for så å «avsløre» at vi ikke støtter Ecuador er eksempler på journalistikk som ikke gir noen dypere forståelse for problematikken.

Les mer...

Emneord: miljø, klima, utvikling