Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida > 

Tunnelsyn ødelegger professoral innsikt

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Uenighet om resultater: Vannet flommer under åpningen av en ny dam Utviklingsfondet bidro til å bygge i Adwa i Etiopia i 2011. Nå stilles det spørsmålstegn ved motivasjonen for å drive bistand.

Professor Anne-Welle Strand insinuerer i Aftenposten at det er ønsket om å beskytte egne arbeidsplasser som ligger bak bistanden. Jeg gnir meg i øynene; er dette et professoralt nivå som holder? Da har i så fall utviklingsdebatten en lang vei å gå.

Les mer...

Emneord: bistandsdebatten, utvikling

Norfund, utvikling og nyanser

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Landbruk og kvinner: Vår oppfordring til Norfund: Sats på landbruk og kvinner. Landbrukssektoren har vært forsømt av internasjonale utviklingsinvestorer som Norfund.

I en kronikk i Dagsavisen 29. januar fremhever Ola Nafstad og Kjell Roland i Norfund betydningen av investeringer i næringsliv og arbeidsplasser for å skape utvikling i Afrika. Dette er et viktig budskap, som Norfund har gjort en god innsats for å fremme. Vi skulle ønske de kunne gjøre det uten samtidig å så tvil om betydningen av bistand.

Les mer...

Emneord: utvikling, jordbruk, kvinner

Oljefondet som glidemiddel

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Grådighet: Åpnes gorillaens hjemmeområder opp for oljeutvinning, vil dette mektige dyret risikere å bli stående som symbolet på vår umettelige grådighet. Foto: mrflip/Flickr

Oljefondet - pensjonsfondet vårt - har investert over 200 millioner kroner i det britiske selskapet Soco International, som nå leter etter olje i UNESCOs verdensarvområde Virunga Nasjonalpark i Kongo. So what? spør du sikkert.

Les mer...

Emneord: miljø, biologisk mangfold, klima

Den nye bistandsoffensiven

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Utviklingsfondet har vært aktive i bistandsdebatten den siste tiden. Her fra vår bistandsdebatt på Utviklingshuset 21. januar. Fv: Andrew Kroglund (Utviklingsfondet), Peter Gitmark (Høyre), Unni Berge (SV) og forsker Øyvind Eggen.

Endelig; utviklingspolitikken er på agendaen!

Les mer...

Emneord: utvikling

Sult, politikk og bistand

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Peter Gitmark, Høyres talsmann for utviklings- og bistandspolitikk, under Utviklingsfondets bistandsdebatt på Utviklingshuset 21. januar.

Høyre ønsker å røske tak i utviklingspolitikken, stille tøffere krav og skape utviklingspolitisk debatt i valgkampen. Det er flott. Men Høyre må ikke i sin reformiver risikere å kaste ut babyen med badevannet og rasere flere tiår med systematisk utviklingssamarbeid.

Les mer...

Emneord: utvikling, matproduksjon