Utviklingsfondet Til forsiden
Forsida > 

Klare for å endre verden

Publisert . Skrevet av Siri O. Kvalø

Uhemmet kreativitet under planleggingen av årets Operasjon Dagsverk.

Engasjement, diskusjoner, dramatisering og teaterleker. Fire tettpakkede dager med workshop for årets Operasjon Dagsverk (OD) ble gjennomført med glans i Malawi.

Les mer...

Emneord: operasjon dagsverk, malawi, kvinner

Myter og sannhet i utviklingspolitikken

Publisert . Skrevet av Kari Helene Partapuoli

Det er fortsatt en vei igjen å gå: Men bistand og internasjonal solidaritet fungerer. Bildet viser matproduksjon i Malawi. Norge spiller en sentral rolle i å øke jordbruksproduksjon i landet. 

Utenriksminister Børge Brende holdt nettopp sin utenrikspolitiske redegjørelse for Stortinget. Han henviser til statsbudsjettet for 2015 når han blir spurt om hva som er nytt i regjeringens utviklingspolitikk. Men det synes klart at Norges bidrag til global utvikling er under internt press. FrP vil kutte i våre internasjonale forpliktelser. Samtidig som FNs klimapanel forteller oss at klimaendringer allerede slår inn i fattigfolks hverdag. Den globale matproduksjonen er under press.

Les mer...

Emneord: utvikling, landbruk, matproduksjon

Klimaendringer; og så da?

Publisert . Skrevet av Andrew Kroglund

Lekkasjene fra FN sitt klimapanels siste rapport er ute. Rapporten slippes offisielt den 31. mars. Denne femte hovedrapporten omhandler hva klimaendringene betyr for samfunnet og økosystemer. Rapporten er i grunnen svaret på spørsmålet «Klimaendringer; og så da?»

Les mer...

Emneord: klimapolitikk, klima, klimatilpasning, miljø

Gartneri sikrer inntekt og bevarer biologisk mangfold

Publisert . Skrevet av Camilla Sæbjørnsen

Stiklingene vokser fint i gartneriet. Foto: Camilla Sæbjørnsen

En av Utviklingsfondets partnerorganisasjoner i Nepal har støttet den lokale bondegruppen med å starte et gartneri som produserer sitrusfrukter og medisinske planter i Buda, Doti, helt vest i  Nepal. Tidligere måtte innbyggerne bruke flere dager på å få tak i stiklinger, men nå er de tilgjengelig i deres egen landsby!

Les mer...

Emneord: biologisk mangfold, utvikling, landbruk, matproduksjon