Utviklingsinvestor i Guatemala-fondet

Guatemala: Kvartalsrapport Q2

I årets andre kvartal har dine investeringer bidratt til å bygge en vaskestasjon i landsbyen Cocola som vil forbedre rensingen av kaffen som produseres. Les om hvordan det nye prosjektet forbedrer kvaliteten på kaffen i denne kvartalsrapporten!

Kjære utviklingsinvestor,

Månedene før og etter sommeren har vært tankevekkende. Her hvor jeg bor på Østlandet har det vært den tørreste våren på mange år. Vi har blitt oppfordret av lokale myndigheter til å begrense vannbruken. Dette har gjort meg desto mer bekymret over menneskene jeg kjenner på Afrikas Horn som står ovenfor den verste tørken på over 40 år.

Millioner står på randen av sult. I Somalia alene mangler over halvparten av befolkningen nok mat. 230 000 mennesker i landet opplever hungersnød. Det er svært bekymringsverdig, og et tydelig faresignal for hva fremtiden kan bringe mer av.

Klimaødeleggelsene verden over tar liv og ødelegger avlinger. De tvinger mennesker på flukt og forverrer matmangelen. I landene der vi arbeider står millioner av bønder i fare for å miste levebrødet sitt til tørke,

voldsom nedbør og skiftende temperaturer. Samtidig bringer menneskeskapt konflikt vold, uroligheter og utrygghet. Slik som i Etiopia der krigen på nytt har brutt ut i sommer.

De siste månedenes hendelser viser at vi er helt nødt til å satse mer på forebyggende tiltak i tillegg til nødhjelp. Og heldigvis har vi gode støttespillere som deg med på laget. Som utviklingsinvestor i Guatemala er det nettopp disse langsiktige løsningene du investerer i. Det bidrar til at flere småbønder og familier kan opprette holde matproduksjonen i et endret klima. Det er viktig. Tusen takk for innsatsen!

Hilsen
Jan Thomas Odegard
Generalsekretær i Utviklingsfondet

Om Guatemala-fondet

I Guatemala investerer du i redskaper som urfolk og andre småbønder trenger for å tilpasse seg klimaendringene. Med riktige verktøy og forutsigbar tilgang på kvalitetsfrø, sikrer bøndene seg tilgang til mat og de kan fortsette å dyrke kvalitetskaffe.

Kaffe
Nytt prosjekt

Vaskestasjon for kaffe

Om prosjektet

Mye av kaffen vi drikker her i Norge dyrkes av småbønder i Guatemala. Kaffeplanten er meget følsom for temperaturendringer, plantesykdommer og må ha tilgang til mye vann. Derfor består mange av våre prosjekter i Guatemala av å sikre at småbøndene kan sikre og utvikle kaffeproduksjonen sin selv om klimaet endrer seg.

Ett av disse prosjektene finnes i Cocola, og i april ble et nytt prosjekt igangsatt for å lage en vaskestasjon i landsbyen for å forbedre rensningen av kaffen som produseres. Dette prosjektet vil hjelpe 30 Q'anjob'al-familier med å øke kvaliteten på kaffen sin.

En av familiene i Cocola viser fram den nye vaskestasjonen som skal brukes til rensing av kaffe

Siste nytt fra felt

I andre kvartal er konstruksjonsprosessen av kanalanlegget i full gang, og 18 unge menn og 12 kvinner deltar. Prosessen med å bestille, kjøpe og levere byggemateriale er i mål og man er kommet cirka halvveis i konstruksjonsprosessen.

Guatemala har vært rammet av en lenger regnperiode, som også øker risikoen for jordskred og derfor har byggeprosessen i Cocola blitt noe utsatt - slik at det skulle være mulig å transportere materialet på en sikker måte. Vaskestasjonen skal stå ferdig i løpet av september, klar til neste innhøstning.

Det vises mye glede og entusiasme rundt dette prosjektet, siden mange mottakerne er direkte involvert i prosessen og opplever at dette prosjektet vil gjøre det enklere for dem å oppnå god kvalitet og unngå store tap i kaffeproduksjonen.

Nyrensende kaffebønnder ligger klare til tørking i sola

Budsjett: Vaskestasjon for kaffe

Status: Under implementering

KostnadsposterKostnad
Materialer og forsyninger til vaskeområdetKr 198 705
Bygging og arbeidskraftKr 59 611
SUMKr 258 316

Vi jobber for å være transparente

Vi ønsker å være transparente med deg som støttespiller om hvordan vi forvalter dine investeringer, derfor inkluderer vi oversikter over hva prosjektene du er med å investere i koster i kvartalsrapportene. Under kan du se en generell oversikt over hvordan vi forvalter våre midler og dine investeringer. Utviklingsfondet er også godkjent av Innsamlingskontrollen. Vi håper det kan gi deg en ekstra trygghet for at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at pengene går til det formålet som er oppgitt.

Slik forvaltes dine investeringer

Vi trenger din signatur

Signer og krev at Norge dobler støtten til småbønder i utviklingsland

Alle vet at det haster å løse verdens klimautfordringer. Samtidig dør et barn av sult hvert femte sekund. En dobling av støtten til bønder i utviklingsland kan bidra til å løse begge deler.

Norges nye utviklingsminister har uttalt at kampen mot sult er kamp nummer én. Hun er enig i at økt støtte til småbønder og matsikkerhet må prioriteres. Nå er det vårt ansvar å gi henne støtten hun trenger for å få dette gjennom. Signer aksjonen og krev at Norge dobler støtten til småbønder i utviklingsland. Det haster.

Jeg samtykker: