Utviklingsfondet

Behandling av personopplysninger

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor givere, samarbeidspartnere og andre vi jobber med.

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Utviklingsfondet behandler personopplysninger i henhold til gjeldende lovverk. Behandlingsansvarlig for personopplysningene er daglig leder. Ta gjerne kontakt for spørsmål om Utviklingsfondets behandling av personopplysninger per e-post: giver@utviklingsfondet.no.
 

Hva slags informasjon samler vi inn og hvor lenge lagrer vi den: 

 
  1. Ved innsamlingskampanjer, gaver og donasjoner til Utviklingsfondet samler vi inn: navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, innbetalt beløp, kontoinformasjon og fødselsnummer. Vi sletter opplysningene etter 6 måneder hvis du aldri har bidratt til Utviklingsfondet og ikke svarer på våre henvendelser. 3 år fra siste bidrag til Utviklingsfondet overføres opplysningene til et register hvor de blir beholdt i 1 år. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått fra deg.
     
  2. Ved markedsføring, nyhetsbrev og informasjon om Utviklingsfondet: e-postadresse. Når du melder deg på vårt nyhetsbrev så bruker vi kun epostadressen din til å sende deg våre nyhetsbrev en til to ganger per måned. Vi bruker plattformen MailChimp til å sende ut nyhetsbrev. De lagrer e-postadressene i en egen database, deler den ikke med andre og e-postadressen slettes når den ikke lengre er i bruk.
     
  3. Ved skattefradrag for de som oppfyller kriteriene lagt av norske myndigheter: navn, adresse, fødselsnummer og beløp. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått fra deg og sendes skattemyndighetene årlig for automatisk skattefradrag på skattemeldingen.  
     
  4. Ved innkalling til årsmøtet: Navn, adresse, innbetalinger og e-post. 
     
  5. Ved annonsering: IP-adresse og e-postadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av opplysninger vi har fått av deg.
     
  6. Ved rekruttering til nye stillinger: CV, søknad, attester og referanser. Opplysningene blir makulert etter søknadsprosessen er avsluttet.
     
  7. E-post: Du kan sende e-post til oss, men bør ikke sende sensitivt innhold per e-post. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.
     
  8. Nettsiden vår samler inn brukerinformasjon gjennom informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. 

    Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger: 

    Google Analytics
    Facebook Pixel

    Vi bruker Google Analytics til å samle inn statistikk og finne ut hvordan utviklingsfondet.no blir brukt. Se Googles personvernregler.

    Facebook Pixel bruker vi for å forbedre kampanjer på Facebook. Se Facebooks cookie policy. Du kan selv endre innstillingene for informasjonskapsler i din nettleser og selv regulere hvilke nettsider som får lov til å lagre informasjonskapsler på din maskin. Dette gjelder ikke hvis du er logget inn med din Google-konto.

Utlevering av personopplysninger til andre

 
Utviklingsfondet deler ikke dine personopplysninger med andre enn nødvendige underleverandører og offentlige, norske myndigheter. Opplysningene blir ikke lagret lenger enn formålet tilsier. Det er frivillig å gi fra seg personopplysningene til oss, men vi trenger eksempelvis fødselsnummeret ditt, for å kunne rapportere skattefradrag til skattemyndighetene. 
 
All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger: Nets.
 

Rettigheter og klagemuligheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi oppbevarer om deg. Du har når som helst rett til å få endret opplysningene, kreve begrenset behandling, slette opplysninger, rette innsigelse mot behandlingen.
 
For å benytte dine rettigheter, må du ta kontakt med Utviklingsfondet på e-post eller telefon. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager.
 
Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon, før du kan få ta i bruk dine rettigheter. Dette gjør vi for å være sikre på at det kun er deg personlig som får tilgang til dine personopplysninger.
 
Dersom du mener vår behandling av personopplysninger ikke er i tråd med gjeldende regelverk kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no