Utviklingsfondet

Etiopia: En unødvendig krise?

Utviklingsmandag: Etter langvarig tørke truer sulten i Etiopia. Hvordan kan Etiopia og verden svare på situasjonen? Og hvordan kan liknende kriser unngås i fremtiden?

>

Lite lån ga stor forandring

Bhagawati fikk låne 160 kr for  å kjøpe seg en geit. Det ble starten på det som skulle bli hennes største inntektskilde.

>

Samstemt tegneserie

Utviklingsfondet har nylig gitt ut tegneserien Kakofoni, om samstemt politikk for utvikling. Les den her.

>

Håp for fremtiden

Gloria fra Malawi deltar for første gang på et klimatoppmøte. Hun håper at forhandlerne tenker at fremtiden er nå, og at det er nå vi må handle.

>

Skogprosjekt i Etiopia får fornyet støtte

Gode nyheter for fattige lokalsamfunn og Etiopias skoger. Utviklingsfondet er en av 39 organisasjoner som har fått innvilget støtte fra Norges klima- og skoginitiativ. Nå kan arbeidet med å sikre livsgrunnlaget til tusenvis av mennesker fortsette.

>

Tegneserielansering

Dropp julehandel og pepperkakebakingen og få med deg en kopi av tegneserien Kakafoni om samstemt politikk for utvikling. Vi lanserer 9.desember på Fisk & Vilt.

>

Bærekraftig landbruk på dagsorden i Paris

Utviklingsfondet deltar på klimatoppmøtet sammen med partnere fra Afrika og Mellom-Amerika for å kjempe for fattige småbønders interesser. Småbønder er en sårbar gruppe som rammes hardt av klimaendringene.

>

Julebutikken er åpen

Nå nærmer julen seg med stormskritt. De aller fleste av oss forbinder julen både med glede, hyggelig samvær og tid for ettertanke. Mange av oss viser også litt ekstra omtanke for de som ikke har det like godt som oss.

>