Utviklingsfondet

Yara hjelper tørkerammede i Etiopia

Da Yara så at lokalsamfunnet i området rundt deres gruve i Afar, Etiopia ble hardt rammet av den pågående tørken som rammer 20 millioner mennesker i landet, bestemte de seg raskt for å gjøre noe med det.

>

Står opp for bonden

Makt, sex, krig og forfengelighet. Slike ord tyr man til på en ganske vanlig Utviklingsmandag når man diskuterer landbruk, bistand og politikk og sånn.

>

Kvinnedag i godt lag

Utviklingsfondet gratulerer alle med kvinnedagen! Kampen om kvinners rettigheter og økt tilgang på inntektsskapende arbeid fortsetter. I år møter vi tre kvinner fra hver sin verdensdel som forteller sine historier om hvordan de kom seg ut av fattigdom.

>

Syrias frølager er avgjørende for fred

Vi er bekymret for at regjeringen overser en grunnleggende sektor for at 
både Syria og nærområdene skal komme seg på føttene igjen: nemlig ­landbrukssektoren.

>

Det usexy landbruket

Den manglende satsingen på landbruk i bistandspolitikken handler om vekslende politiske prioriteringer.

>

En fordel for hvem?

Mandag 7. mars er det tid for månedens Utviklingsmandag. Denne gangen debatterer vi det norsk komparative fortrinnet innen landbruksbistand. Har vi noe komparativt fortrinn her? Spiller det egentlig noen rolle?

>

Mat er nødvendig for Somalias stabilitet

- Over en million mennesker er rammet av tørkekatastrofen nord i Somalia. Dette kan få store negative konsekvenser for den mest stabile regionen i det krigsherjete landet, sier Kari Helene Partapuoli, daglig leder i Utviklingsfondet.

>

Pressemelding: Afrika trenger flere våpen

- Norge må begynne å eksportere flere våpen til Afrika. Det er umulig å vinne denne krigen uten bedre våpen. Norsk innsats må oppskaleres, sier Kari Helene Partapuoli, leder av Utviklingsfondet.

>